В Ужгороді відбувся міжнародний АРТ-марафон «Мистецтво без меж»

Опубліковано: Жовтень 05, 2021

В Ужгороді відбувся міжнародний АРТ-марафон «Мистецтво без меж»
Міжнародний АРТ-марафон «Мистецтво без меж» сьогодні відбувся в Ужгороді та ще на 6 локаціях у містах та селищах нашої області з ініціативи Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». Це – продовження традиції творчого та креативного святкування національного професійного свята художників та всесвітнього Дня художника.
Вперше мистецьку акцію «Пленер у ріднім місті протяжністю 2200» ПАДІЮН організував у 2015 році вздовж липової алеї в Ужгороді і її внесли до Книги рекордів України.
В Ужгороді, насамперед діти, студенти Закарпатської академії мистецтв та коледжу малювали на 7 знакових локаціях – на площах Театральній – Євгена Фенцика, Народній, біля замку, кафедрального собору, в альпінарії та біля Закарпатського обласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая, на набережних Студентській та Незалежності. Визначні місця свого міста, Закарпаття понад 100-150 учасників на кожній творчій зоні відтворювали у різних техніках. Крім обласного центру, долучилися також юні митці з Воловеччини, Іршавщини, Хустщини, Берегівщини, Свалявщини, Рахівщини, Великоберезнянщини.
Кращі роботи учасників АРТ-марафону представлять на виставці в ПАДІЮНі 8 жовтня.