В Ужгороді відбувся відкритий турнір з велоспорту-маунтенбайку "Велолідер"

Опубліковано: Травень 08, 2021

В Ужгороді відбувся відкритий турнір з велоспорту-маунтенбайку
Юні велолюбителі змагалися сьогодні в Ужгороді у Боздоському парку у дитячих перегонах – відкритому турнірі з велоспорту-маунтенбайку для дітей та молоді. Як розповів організатор та ідейний натхненник уже традиційних велозмагань, керівник велосипедного клубу "Велолідер" Микола Щадей, участь у турнірі взяли близько 200 дітей, були й гості із Мукачева та Будапешта, наймолодшим учасникам – 3 роки. Такі змагання, за словами пана Миколи, проводять для пропагування активного відпочинку, привернення уваги до безпеки дітей та дорослих під час велопрогулянок у місті, загалом популяризації велокультури.
Сьогоднішній турнір проводили окремо серед дівчаток та хлопчиків у трьох вікових категоріях: «Садок» (3-8 років); «Школа їзди» (7-10 років), «Крос-кантрі» (9-14 років), маленькі чемпіони проявили майстерність, швидкість та спритність. Провели й сімейну естафету «Тато, мама, я – вело-СІМ’Я».
Переможців та всіх присутніх привітав і заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай. Він передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, подякував юним спортсменам за участь, батькам – за підтримку та заохочення дітей до спорту. Відзначив велику роботу організаторів, які, проводячи такі активності, популяризують здоровий спосіб життя, зокрема велосипедний спорт. Додав, що міська рада прийняла Концепцію велосипедної інфраструктури, у місті будують нові велосипедні доріжки, відкривають також спортивні майданчики, загалом розвивають спортивну інфраструктуру.
Переможці отримали грамоти та цінні призи і подарунки від партнерів велозмагань .
Нагадаємо, організаторами турніру виступили КОДЮСШ “Спартак”, ГО “Велосипедно-туристичний клуб “ЛІДЕР” за підтримки управління у справах культури, молоді та спорту і управління освіти Ужгородської міської ради, Закарпатського ОЦФЗН “Спорт для всіх”, ВПГО “НОК України” в Закарпатській області.