В Ужгороді відкрили унікальний центр протипожежної освіти «Вогник»

Опубліковано: Грудень 29, 2022

В Ужгороді відкрили унікальний центр протипожежної освіти «Вогник»
В Ужгороді на базі 4-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Закарпатській області відкрили унікальний центр протипожежної освіти «Вогник». Це – спеціалізована інтерактивна освітня кімната безпеки для дітей від 3 до 12 років, де вони можуть у доступній ігровій формі отримати знання про цивільний захист.
У новоствореному центрі в ігровій формі та за допомогою сучасних технологій діти зможуть навчитися, як діяти при виникненні надзвичайних ситуацій, переглядати навчальні фільми про види небезпек, які можуть трапитись у житті, є й тематична візуалізація з наочним зображенням пожежної техніки, правил поводження з вогнем та іншої корисної інформації.
В офіційному відкритті центру сьогодні взяли участь Генеральна консулка Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, начальник ГУ ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець, начальник сектору ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта, інші поважні гості.
Проєкт реалізовували спільно Генеральним консульством Республіки Польща у Львові та Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.