В Ужгороді – відкрита першість міста із плавання

Опубліковано: Травень 20, 2023

В Ужгороді – відкрита першість міста із плавання

Відкрита першість Ужгорода з плавання – цими вихідними в басейні спортивного комплексу УжНУ «Буревісник». У змаганнях беруть участь 12 команд, а це понад 200 дівчат та юнаків, які представляють ужгородські ДЮСШ №1, СК «ОЛІМПіК», клуб раннього плавання «Аквадіти», ГО «Спортивно-оздоровче плавання для дітей», «Team Royak swimming», «Тиса Спорт», спортивно-оздоровчий клуб «На Старт», «Інваспорт», мукачівські «Марлін» і «Мукачево-Спорт», КДЮСШ ім. Є.Кондратовича із Ковеля Волинської області, «Авангард» із Житомира.

В офіційному відкритті змагань сьогодні взяли участь міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, голова відокремленого підрозділу Федерації плавання України у Закарпатській області  Роберт Левицький.

Богдан Євстафійович привітав учасників змагань, тренерів, батьків, уболівальників, подякував Роберту Левицькому за підтримку і розвиток у краї цього виду спорту. Слова вдячності – і нашим захисникам, завдяки яким в Ужгороді є можливість проводити спортивні турніри, жити, працювати, навчатися.

Змагатимуться юні плавці на 6 доріжках  на дистанціях 25 м, 50 м, 100 м, 200 м вільним стилем, батерфляєм, брасом, на спині; 100 м, 200 м, 400 м – комплексним плаванням; 800 м – вільним стилем; відбудуться й естафети 4х50 – вільним стилем, змішана та комбінована змішана.

Вікові групи: дівчата та юнаки 2008 р.н. та старші, 2009-2010 р.н., 2011-2012 р.н., 2013 р.н., 2014 р.н., 2015 р.н., 2016 р.н. та молодші, інформує управління у справах культури, молоді та спорту міськради. Змагання триватимуть 20-21 травня. Головний суддя – Даніелла Муратова, головний секретар – суддя національної категорії Сергій Пилип.

Турнір проводять за сприяння управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради та відокремленого підрозділу Федерації плаванняУкраїни в Закарпатськійобласті, а також благодійників.