В Ужгороді відновлюється безкоштовне перевезення школярів на міських автобусних маршрутах – рішення виконкому

Опубліковано: Жовтень 28, 2020

В Ужгороді відновлюється безкоштовне перевезення школярів на міських автобусних маршрутах – рішення виконкому

На черговому засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради цієї середи, 28 жовтня, з ініціативи міського голови Богдана Андріїва прийняли рішення з 2 листопада відновити безкоштовне перевезення школярів на міських автобусних маршрутах.
В умовах карантину для підтримки сімей з дітьми шкільного віку, безкоштовне перевезення школярів на міських автобусних маршрутах здійснюватиметься у період навчального року – з 1 вересня по 31 травня за наявності учнівського квитка встановленого взірця.
Крім того, безоплатним перевезенням забезпечуватимуться учні Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради.
Управлінню освіти Ужгородської міської ради дано доручення забезпечувати вчасне виготовлення, продовження та видачу учнівських квитків встановленого взірця.
Безоплатний проїзд школярів у місті вже діяв більше двох років – із початку березня 2016-го до кінця березня 2018, а відтоді і дотепер – зі знижкою у дві гривні під час навчального року. Компенсація перевізникам за пільгові перевезення школярів не надавалася.
Додаткові автобуси – «Електрон» – на міські маршрути №№ 156, 158 залучать в Ужгороді напередодні та у День вшанування пам’яті померлих. Це – ще одне рішення, яке прийняли сьогодні члени виконкому.
Розглянули також питання про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах міста в зимовий період. Відповідно до рішення, забороняється вихід на лід, пересування та катання на льоду на дериваційному каналі, річці Уж у межах міста, водоймах на вул. Загорській, Івана Чурговича, у парку «Перемоги» (озеро «Кірпічка»), на Радванському кар’єрі. Заборонили і підлідний вилов риби на ділянці річки Уж біля пішохідного мосту «Боздоський» уверх за течією 200 м і вниз за течією 300 м. Управління муніципальної варти має забезпечити постійний контроль за виконанням цього пункту.
Департамент міського господарства та ПрАТ «Закарпаттяобленерго» мають встановити щити про заборону виходу на лід, пересування, катання на льоду та підлідного вилову риби. Для недопущення нещасних випадків Управління патрульної поліції у Закарпатської області повинне наблизити наряди патрульної служби до водних об’єктів міста.
Розглянули члени виконкому Ужгородської міськради й питання про тимчасові споруди для підприємницької діяльності. Зокрема, погодили розміщення на 5 років:
– Коцур Марії Іванівні групи павільйонів на власній земельній ділянці на вул. 8-го Березня, 30 «в»;
– Лукечі Георгію Георгійовичу групи павільйонів на вул. Михайла Грушевського (біля будинку № 27);
– Стегурі Марії Іллівні групи павільйонів на власній земельній ділянці на вул. Марії Заньковецької, 77 «е».
Управління містобудування та архітектури має оформити паспорти прив’язки групи тимчасових споруд.
Також розглянули на засіданні й питання про зовнішню рекламу. Зокрема, надали приватному підприємству «РА «Люкс» дозвіл на зміну технологічної схеми об’єктів зовнішньої реклами, що передбачає заміну односторонніх рекламних конструкцій «білборд», розміром 6 м х 3 м, розміщених біля об’їзної дороги М – 08 (з’їзд із вул. Собранецької та КПП «Ужгород») на двосторонні рекламні конструкції «білборд» розміром 6 м х 3 м – 2 од.
ПП «РА «Люкс» має переукласти з департаментом міського господарства договір тимчасового користування місцями для розміщення об’єктів зовнішньої реклами.
Крім того на засіданні виконкому ухвалили рішення, що департамент міського господарства має облікувати на балансі вулицю Соснову (довжина 413 метрів, балансова вартість – понад 210, 5 тис. грн, залишкова балансова вартість 52, 6 тис.грн).
Іншими рішеннями задовольнили заяви кількох громадян про приватизацію житла, прийняли на квартирний облік 3 громадян, погодили зміни до списків черговості на житло, насамперед пов’язані з учасниками бойових дій, підтримали переоформлення гаражів, облаштування сімейного склепу на одному із кладовищ, а також надали дозволи на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою: ТОВ “Електро-Закарпаття” на 10 діб на вулиці Коритнянській, ТОВ «Форест-Хаус» на 5 діб для приєднання до газопостачання нежитлового примішення на вул. Проектній,6 та на 5 діб для облаштування водопостачання та каналізації до торгово-офісної будівлі на вул. Франтішека Тіхого, 13а, 13д.
Члени виконавчого комітету міськради Ужгорода погодили Закарпатській обласній державній адміністрації проведення комплексного благоустрою території зі встановленням картосхеми, облаштуванням туристичного майданчика з інформаційними схемами на в'їзді в область біля КПП “Ужгород” на вул. Собранецькій.
Рішення передбачає, що Закарпатська ОДА повинна отримати технічні умови на комплексний благоустрій території у департаменті міського господарства міськради, розробити проєктно-кошторисну документацію комплексного благоустрою території, яку погодити з управлінням містобудування та архітектури і департаментом міського господарства, отримати дозвіл на проведення робіт із порушення цілісності об'єктів благоустрою, після завершення робіт передати, а департаменту міського господарства прийняти його в комунальну власність.