В Ужгороді відзначають Міжнародний день музеїв

Опубліковано: Травень 15, 2021

В Ужгороді відзначають Міжнародний день музеїв
Урочистості з цієї нагоди сьогодні відбулися в обласному краєзнавчому музеї імені Тиводара Легоцького, що в замку. Тут зібралися працівники музею, представники влади, поціновувачі історичної спадщини.
Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай привітав музеївців і гостей зі святом, передав вітання від міського голови Богдана Андріїва й депутатського корпусу, подякував колективу за титанічну роботу, без якої неможливе збереження нашої історії. Василь Васильович вручив керівнику музею Михайлу Делегану грамоту Ужгородської міської ради, висловив вдячність і за те, що часто урочистості до Дня Ужгорода проводять у цьому місці, де панує особлива атмосфера. Зазначив, що переконаний: святкова програма музею принесе багато задоволення ужгородцям та гостям міста.
В. о. директора музею Михайло Делеган розповів, що цікавого зараз можна побачити у виставкових залах, оприлюднив програму святкового дня, подякував колективу за злагоджену роботу, а міській владі Ужгорода – за добрі стосунки й перспективу співпраці.
Далі відбулося відкриття «Карпатського виставкового центру Міжнародної федерації фотомистецтва» та фотовиставки «Грецька церква». Сьогодні у програмі свята також – виступи лицарів, середньовічна музика, насичена концертна програма від ужгородської молоді. А ввечері на відвідувачів чекають «Виставка одного експонату» – артефакту з Єгипту віком 4 тисячі років, театралізована екскурсія «У пошуках Білої Діви» та вогняне шоу.