В Ужгороді відзначили 209-у річницю з дня народження Тараса Шевченка

Опубліковано: Березень 09, 2023

В Ужгороді відзначили 209-у річницю з дня народження Тараса Шевченка

«Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

Сьогодні, у 209-ту річницю з дня народження геніального українського поета, художника й філософа Тараса Шевченка, укотре згадуємо його пророчі слова. Вони актуальні, як ніколи, адже Україна в умовах війни з росією продовжує виборювати свою свободу та незалежність. Тарас Шевченко є символом української нації, адже творчість його присвячена боротьбі нашого народу за свободу та рівність і проти поневолення.

Великого Кобзаря вшанували сьогодні в Ужгороді – квіти до пам’ятника на площі Народній поклали перший заступник керівника Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, голова Закарпатської облради Володимир Чубірко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Василь Гомонай, депутати та працівники Ужгородської міської ради, представники правоохоронних структур, управління ДСНС, військові, священнослужителі, представники громадських організацій.

Заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав Державний Гімн та «Молитву за Україну», а також пісні на слова відомого поета – «Реве та стогне Дніпр широкий» і «Заповіт».

...Минають століття, а геній Шевченка продовжує надихати, єднати і повчати українців в усіх куточках світу. А «Кобзар» Тараса Григоровича став національною «Біблією» українців.