В Ужгороді вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Опубліковано: Грудень 14, 2023

В Ужгороді вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС
Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це нагадування про героїчну працю людей, які в нелюдських умовах зупинили радіоактивне забруднення та за пів року потому збудували саркофаг над зруйнованим енергоблоком й змогли повернути атомну електростанцію до робочого стану.
Пам'ять загиблих ліквідаторів-чорнобильців вшанували в Ужгороді покладанням квітів до пам'ятника закарпатським ліквідаторам Чорнобильської катастрофи міський голова Богдан Андріїв, його заступник Вадим Борець, секретар міської ради Ігор Чорній, керівник громадської організації «Союз Чорнобиль України» міста Ужгорода Олександр Чемет, ліквідатори аварії на ЧАЕС.
Нині в Ужгороді проживає 259 осіб із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Питання, які турбують чорнобильців, обговорювали напередодні на зустрічі за круглим столом із правлінням Громадської організації «Союз Чорнобиль України» міста Ужгорода.
Йшлося, зокрема, про Програму фінансової підтримки громадських об’єднань ветеранів міста Ужгорода соціального спрямування на 2023-2025 роки, про надання адресної допомоги чорнобильцям на покращення матеріально-побутових умов проживання, виділення земельних ділянок під забудову та інші питання.
В.о. міського голови, заступник міського голови Вадим Борець також вручив грамоти Ужгородської міської ради двом учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та вдові ліквідатора ЧАЕС.