В Ужгороді вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Опубліковано: Квітень 24, 2020

В Ужгороді вшанували ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи

Героїв, які 34 роки тому ліквідовували аварію на Чорнобильській атомній електростанції, рятували Україну і світ від ядерної катастрофи, сьогодні в Ужгороді вшанували керівники краю та Ужгорода, представники громадської організації "Союз Чорнобиль України" у Закарпатській області.
Оскільки в країні діє карантин, урочистості біля пам'ятника чорнобильцям у Ротарі-сквері на площі Дружби народів були небагатолюдні. Кошики з квітами до монументу поклали перший заступник голови Закарпатської обласної адміністрації Олексій Гетманенко, заступник голови Закарпатської обласної ради Петро Грицик, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міськради Андріана Сушко, представники громадської організації "Союз Чорнобиль України" у Закарпатській області.
Зараз в Ужгороді проживають 670 постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, із них 334 ліквідатори, 165 переселених, 131 дитина та 40 вдів. Із міського бюджету Ужгорода до річниці трагедії на ЧАЕС нададуть матеріальну допомогу 40 постраждалим.