В Ужгороді вшанували пам'ять полеглих учасників бойових дій на території інших держав

Опубліковано: Лютий 15, 2024

В Ужгороді вшанували пам'ять полеглих учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні, 15 лютого, в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-та річниця виведення військ з Афганістану. Ця дата відзначається щорічно відповідно до указу Президента України 2004 року  – цього дня у 1989 році, після десятирічної війни, було завершено виведення радянських військ з Афганістану.

Пам’ять полеглих воїнів-афганців вшанували нині на Православній набережній в Ужгороді. Квіти до пам'ятника «Скорботна мати» – символу пам'яті про полеглих в Афганістані – поклали голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан, міський голова Богдан Андріїв, секретар Ужгородської міської ради Ігор Чорній, голова Закарпатської територіальної організації Спілки ветеранів Афганістану Віктор Югас, голова Закарпатської обласної Спілки ветеранів війн Михайло Куцкір, ветерани війни в Афганістані, голови обласних ветеранських громадських організацій, учасники бойових дій на території інших держав, військові, представники правоохоронних органів, обласних установ і організацій, громадськість.

Зараз в Україні близько 150 тисяч ветеранів афганської війни. Як у 2014-му, так і у 2022 році тисячі воїнів-афганців відправилися добровольцями захищати нашу державу від російського агресора, роблять це й донині.