В Ужгороді вшанували пам'ять захисників України

Опубліковано: Серпень 29, 2021

В Ужгороді вшанували пам'ять захисників України
Сьогодні, у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, в Ужгороді на Пагорбі Слави відбувся мітинг-реквієм. 7 років тому в ці дні українські військові потрапили в оточення під Іловайськом...
У меморіальному заході узяли участь керівники Закарпаття та Ужгорода, учасники бойових дій на Сході, рідні загиблих, представники правоохоронних та силових структур, священнослужителі, волонтери, громадськість. Перед присутніми виступили голова облдержадміністрації Анатолій Полосков, Катерина Ключкович, мама загиблого ужгородця Андрія Палая, учасник бойових дій, голова правління Спілки учасників бойових дій "Об'єднані війною" Микола Марчишак.
О 10-ій годині, під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшанували пам'ять усіх загиблих.
Після Державного Гімну до могил бійців поклали квіти. Гурт "Рокаш" виконав українську народну пісню "Чорна гора неорана", солісти обласної філармонії виконали сумні мелодії.
Нагадаємо, День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, започатковано у 2019 році для гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які полягли в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, увічнення їхнього героїзму та як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.