В Ужгороді вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні

Опубліковано: Лютий 20, 2024

В Ужгороді вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні

На площі Народній до пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України керівництво міста, депутати Ужгородської міської ради, громадськість поклали запалені лампадки.

21 листопада 2013 року. Цього дня українці знову розпочали боротьбу за свої права. Півтори тисячі людей вийшли на площу в знак протесту проти того, що проросійський президент Віктор Янукович відмовився підписувати документ – угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі.

Після жорстокого побиття молоді спецпідрозділами силовиків на майдані Незалежності мирний протестний рух перетворився на тривалу кампанію громадянської непокори владному режиму, корупції та порушенням прав людини.

На 61-ий день Майдану на місці протестів застрелено перших двох активістів. На той час уже було двоє загиблих за межами місць протистояння. Ще рівно місяць влада намагатиметься зачистити центр міста від протестувальників.

107 жертв Революції гідності. Більшість Героїв Небесної Сотні померли від вогнепальних поранень 20 лютого 2014 року за інформацією Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Наша боротьба триває. Та ми пам’ятаємо, з чого все почалося! Слава незламному народу!

Вічна пам’ять загиблим за свободу!