В Ужгороді визначили переможців міського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Опубліковано: Травень 11, 2024

В Ужгороді визначили переможців міського етапу військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Завершальні конкурси та випробування І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед роїв старшої вікової групи провели напередодні на базі Ужгородського ліцею «Лідер».

 

11 роїв міських закладів освіти випробовували себе в інтелектуальній грі-вікторині «Відун», віджиманні, метанні гранати на точність, підтягуванні на перекладині, конкурсі строю та маршової пісні «Впоряд», стрільбі з пневматичної гвинтівки, розбиранні та складанні автомата, козацькій забаві «Перетягування линви» та першої домедичної допомоги, тактичної медицини і транспортуванні потерпілого – конкурсі «Рятівник». Юні джури демонстрували свою ерудицію, фізичний гарт, військову вправність. Об’єктивне суддівство конкурсів та випробувань забезпечили педагоги закладів освіти міста разом із ветеранами АТО та працівниками відділів національно-патріотичного виховання, туристсько-краєзнавчої роботи ПАДІЮНу.

 

Розпочали захід із урочистого шикування роїв, виконання Гімну України та вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих захисників і захисниць нашої держави. Із вітальними словами до учасників гри звернулися заступник голови міста, начальник штабу з організації та проведення міського етапу Іван Завидняк і головний суддя змагань Андрій Більце, інформує управління освіти міськради.

 

Для виховання у школярів свідомого ставлення до власної безпеки, навчання заходам пожежної безпеки та діям під час виявлення вибухонебезпечних предметів представники 4 Державної пожежно-рятувальної частини 1 Державного пожежно-рятувального загону, піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Ужгорода та інспекторський склад Ужгородського районного управління ГУ ДСНС у Закарпатській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з молоддю.

 

За результатами випробування «Смуга перешкод» та вчорашніх змагань перемогу здобув рій «Полуботки» Ужгородського ліцею «Лідер», на другому місці рій «Дорошенки» Ужгородського ліцею № 9, третє місце посів рій «Азов» Ужгородського ліцею імені Августина Волошина.

 

Переможців, які представлятимуть громаду на районному рівні, а також призерів у командних та особистих видах нагородили грамотами управління освіти Ужгородської міської ради.