В Ужгороді завершився ХІІ фестиваль молодого вина "Закарпатське Божоле"

Опубліковано: Листопад 17, 2019

В Ужгороді завершився ХІІ фестиваль молодого вина

У другий день традиційного, уже дванадцятого, фестивалю молодого вина “Закарпатське Божоле” на свято завітали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, керуюча справами виконавчого комітету Ужгородської міськради Олена Макара, голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач.
Традиційно на фестивалі пропонували молоді вина, плодово-ягідні заборонені. Разом з тим, можна було посмакувати гарячим глінтвейном, настоянками, закарпатськими, і не тільки, стравами, придбати вина, сири, ковбаси, горіхи, мед, солодощі та випічку, сувеніри. У дворі “Совиного гнізда” облаштували тематичну фотозону, де кожен охочий зможе зробити яскраві світлини на згадку про фестиваль та Ужгород.
За словами заступника директора комунального підприємства “Під замком” Федора Коваля, цьогоріч у “Закарпатському Божоле” беруть участь 40 підприємців, половина з яких винороби. Окрім закарпатських, долучилися й підприємці з Одеси, Рівного, Тернополя.
У суботу на фестивалі велелюдно, приїхало сюди і чимало туристів. Гостей на сцені розважали місцеві музиканти, зокрема народний фольклорно-етнографічний ансамбль “Ужгород”, вокальний дует “Писанка”, а вечірню концертну програму сьогодні доповнять закарпатські етногурти “Анця” та “Рокаш”. Недільний день завершив виступ гурту "Вандор".