В Ужгородській міській раді сьогодні колядували та показували вертепне дійство

Опубліковано: Січень 11, 2021

В Ужгородській міській раді сьогодні колядували та показували вертепне дійство
Привітати працівників прийшли діти прихожан Ужгородського греко-католицького кафедрального собору Мукачівської греко-католицької єпархії разом з Владикою Нілом та іншими священнослужителями.
Традиційну різдвяну акцію «Сімейна коляда» проводять уже котрий рік поспіль. Організовують її із батьками та дітками із багатодітних родин, минулого року колядували, до прикладу, у лікарнях, будинках для літніх людей, цьогоріч через коронавірус, на жаль, не мали такої можливості. Але несуть радісну новину про народження Ісуса Христа і колядують зараз на площах та вулицях, у державних установах тощо. Зберігають традиції та культуру нашого краю, використовують традиційний одяг, різдвяні атрибути, характерні для Закарпаття.
Зібрані за колядки кошти частково використовують на потреби церкви, але переважно для дітей, яким організовують екскурсії та відпочинкові табори, везуть на лижі, у гори, влітку на природу, закуповують інвентар, проводять протягом року різні виховні програми.
Привітали у міській раді Ужгорода колядками також священнослужителі Тячівського, Рахівського, Великобичківського та Дубівського деканатів Мукачівської греко-католицької єпархії.
Виконували твори про народження Ісуса Христа, бажали здоров’я, щастя, достатку, миру й злагоди, процвітання Ужгороду.
Міський голова Богдан Андріїв подякував колядникам за свято, яке вони подарували, за чудову щорічну різдвяну традицію, щирі побажання, вручив діткам солодкі подарунки.