В Ужгородській міській раді відбулася зустріч заступника міського голови Василя Пинзеника із заступником Голови місії Посольства Франції в Україні Бенжаменом Рорігом

Опубліковано: Лютий 17, 2023

В Ужгородській міській раді відбулася зустріч заступника міського голови Василя Пинзеника із заступником Голови місії Посольства Франції в Україні Бенжаменом Рорігом

Під час зустрічі, у якій також узяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторія Тарахонич і її заступниця Вікторія Білас, обговорили виклики, які постали перед обласним центром Закарпаття від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, яка ситуація зараз, зокрема в енергетичній сфері, як працюють із ВПО.

Василь Васильович розповів, як міська влада, ужгородці згуртувалися і докладали всіх зусиль, щоб допомогти переселенцям, десятки тисяч яких у перші дні війни їхали у наше місто, рятуючись від обстрілів. «Це був дуже серйозний виклик, але ми впоралися. Однак ніколи не забудемо обличчя тих жінок, дітей, стареньких, яких зустрічали з потягів на залізничному вокзалі. Багато з них їхали сюди практично без нічого, взявши із собою тільки речі першої необхідності. Усім ми допомогли, чим змогли», – підкреслив Василь Пинзеник.

Заступник міського голови також поінформував, як організовували проживання, харчування для переселенців, надання гуманітарної, а особливо психологічної допомоги, якої люди дуже потребували. Додав, що із 2014 року, під час першої збройної агресії росії, до Ужгорода приїхали переселенці із Донеччини, Луганщини, Криму, багато з них залишаються тут досьогодні. Адже закарпатці дуже гостинні та щирі і завжди готові прийти на допомогу.

Своєю чергою, Бенжамен Роріг зазначив, що намагається відвідувати різні міста, регіони України, щоб дізнатися, чим живуть люди, яка ситуація у країні. Дипломат розповів про допомогу, яку надають нашій державі, і запевнив, що Франція готова підтримувати Україну у всіх сферах, скільки це буде потрібно, аж до перемоги.