Консультації з громадськістю – на засіданні виконкому Ужгородської міськради підтримали ще один інструмент для залучення громадян до ухвалення управлінських рішень

Опубліковано: Червень 11, 2020

Консультації з громадськістю – на засіданні виконкому Ужгородської міськради підтримали ще один інструмент для залучення громадян до ухвалення управлінських рішень

 У четвер, 11 червня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Один із перших проєктів, які розглянули і затвердили – «Положення про консультації з громадськістю в територіальній громаді міста Ужгород».

Документ визначає порядок організації і проведення міською радою, її виконавчими органами консультацій із громадськістю з питань, які є однією з форм участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення. Мета документу – створення умов для залучення громадян до ухвалення управлінських рішень, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності міської ради та її виконавчих органів.

Також на засіданні заслухали звіт керівника КП «Водоканал м. Ужгорода» про результати фінансово-господарської діяльності підприємства за І квартал 2020 року і підтримали внесення змін до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород.

Крім того, прийняли на квартирний облік 6 ужгородців, внесли зміни до списків черговості, а також зняли з квартирного обліку 19 осіб.

Розглянули на засіданні й питання про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Зокрема, погодили ФОП Фрідманському Михайлу Михайловичу розміщення на 5 років павільйону на вул. Минайській (біля районної лікарні) та кіоску на вул. Капушанській (біля будинку № 21).

У рішенні йдеться, що управління містобудування та архітектури має оформити паспорти прив’язки тимчасових споруд, а замовник – укласти з департаментом міського господарства договір на користування конструктивними елементами благоустрою.

Також надали ФОП Чумаку Віктору Миколайовичу паспорт відкритого літнього майданчика для здійснення підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства на 24 місця на вул. Корзо, 2 (кафе "Лабда") площею 65кв. м у центральній зоні.

Погодили також тимчасову схему розміщення об'єктів дрібнороздрібної торгівлі в центральній частині Ужгорода. Зазначалося, що схема діятиме до затвердження комплексної схеми розміщення тимчасових споруд (МАФ) на території міста.

Кілька рішень засідання виконкому Ужгородської міськради ухвалили в інтересах дітей. Зокрема, 7 громадянам надали дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти. У двох випадках відмовили.

Інші рішення стосувалися звільнення громадянки від здійснення повноважень піклувальника над дитиною-сиротою, а також влаштування двох дітей до Чинадіївського дошкільного навчального закладу (дитячого будинку) інтернатного типу на повне державне утримання терміном на один рік.

 Міський голова Богдан Андріїв під час засідання вніс пропозицію і її підтримали члени виконкому: внесли зміни до рішення про графік роботи стадіону «Авангард». Тепер займатися там можна щодня із 7 ранку до 21:30.  «Запрошую ужгородців займатися спортом на стадіони «Авангард» і «Автомобіліст», – наголосив Богдан Євстафійович і відзначив, що на цих спортивних аренах міста після реконструкцій – чудові умови для тренувань, пробіжок, занять спортом.