В Ужгородській міськраді обговорили координацію та комунікацію громадських організацій, волонтерів для допомоги переселенцям

Опубліковано: Серпень 09, 2022

В Ужгородській міськраді обговорили координацію та комунікацію громадських організацій, волонтерів для допомоги переселенцям

Координацію зусиль влади та волонтерів, громадських організацій, ефективну комунікацію між ними перед новими викликами, які постають через війну і вимушених переселенців, сьогодні обговорили на зустрічі в Ужгородській міській раді.
Керівники, представники ГО коротко розповіли про діяльність їхніх організацій, заступник міського голови Артем Погорєлов, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними та благодійними організаціями управління економічного розвитку міста, депутатка міської ради Юліана Бокоч ініціювали створення волонтерської координаційної ради, щоб швидше та ефективніше вирішувати проблеми, які для багатьох є спільними.
Наприклад, піднімалися питання, що з наближенням холодної пори року на Закарпаття будуть приїздити ще більше нових вимушених переселенців і треба знайти можливість їх прихистити. Нарікали, що багатьом, хто знайшов можливість поселити вимушених переселенців, доводиться  платити за електроенергію за тарифами для виробництва. Дуже суттєво знизилися обсяги гуманітарної допомоги, тоді як потреби навпаки – зростають. Є і питання навчання дітей у міських садочках, школах та чимало інших.
Домовилися створити групу в одному з месенджерів для оперативного узгодження, об’єднання зусиль для ефективного вирішення питань, насамперед щодо підтримки людей, які змушені були рятувалися від війни.