В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із Послом Індії в Україні

Опубліковано: Квітень 26, 2023

Із ознайомчим візитом на Закарпатті Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейн. В Ужгородській міській раді сьогодні відбулася зустріч міського голови Богдана Андріїва із дипломатом. У зустрічі взяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич та її заступниця Вікторія Білас.

Індія неодноразового висловлювала підтримку України на міжнародних майданчиках, а також надавала гуманітарну допомогу, відбулося вже 12  гуманітарних передач, які містили медичне обладнання та засоби для догляду, розповів Надзвичайний і Повноважний Посол, додав, що така гуманітарна допомога буде й надалі.

Пан Посол під час зустрічі розповів, що це вже другий його візит до Ужгорода, перший був 25 років тому від Міжнародного торгівельного клубу, додав, що у місті багато позитивних змін. 

Богдан Андріїв відзначив, що радий вітати пана Посла в Ужгороді, висловив сподівання, що Індія й надалі буде на боці України, народ якої сьогодні виборює своє право вільно жити на рідній землі, обирати своє майбутнє.

Львівщина та Закарпаття – області, які пан Посол відвідує вперше за своє однорічне перебування на посаді Індії в Україні. Саме ці регіони, розповів дипломат, у перші дні повномасштабної війни надали найбільшу підтримку для безпечної евакуації індійських студентів, тоді їх навчалося у країні близько 20 тисяч. Харш Кумар Джейн висловив вдячність за допомогу Ужгороду та Закарпаттю загалом, а також Ужгородському національному університету.

Завтра у пана Посла відбудеться зустріч із ректором УжНУ Володимиром Смоланкою та студентами, сьогодні гість матиме екскурсію Ужгородом.