В Ужгородській міськраді відбулося засідання Координаційної ради із питань ВПО

Опубліковано: Квітень 28, 2023

В Ужгородській міськраді відбулося засідання Координаційної ради із питань ВПО

Члени Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у місті Ужгороді провели напередодні чергове засідання. Обговорили, зокрема, порядок та критерії надання в тимчасове користування житлових приміщень із фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, співпрацю по працевлаштуванню ВПО із Ужгородською філією Закарпатського обласного центру зайнятості, початок роботи та програми з компенсації за оренду житла та грантів на власну справу для внутрішньо переміщених осіб від офісу Help – Hilfe zur Selbsthilfe в Ужгороді. Розглянули також мініпроєкт «Я – безпека» – про навчальний клас із безпеки дорожнього руху для дітей від ініціативної групи управління патрульної поліції в Закарпатській області.

Йшлося і про зміни у роботі регіонального офісу омбудсмена щодо захисту прав переселенців та зміни до персонального складу Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб в Ужгороді.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав членів Координаційної ради, а також присутнього на зустрічі представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрія Крючкова. Наголосив на важливості здійснення контролю над організацією проживання ВПО, додав, що зараз триває капітальний ремонт двох приміщень, і громадяни, які тимчасово проживають у закладах освіти, зможуть отримати комфортніші умови для проживання.

Богдан Андріїв подякував усім ужгородцям, які допомагають із проживанням переселенців, громадським організаціям – за матеріальну підтримку і гуманітарну допомогу необхідними речами. Додав, що для міської влади важливим є робити все необхідне, щоб люди, які знайшли в Ужгороді прихисток від війни, почувалися тут, як удома.