В Ужгородському міському пологовому будинку провели навчання з протидії коронавірусу

Опубліковано: Березень 05, 2020

В Ужгородському міському пологовому будинку провели навчання з протидії коронавірусу

Для медиків Ужгорода продовжують навчання з попередження та протидії коронавірусу COVID-19, організовані управлінням охорони здоров’я Ужгородської міської ради та Закарпатським обласним лабораторним центром Міністерства охорони здоров’я України. Зокрема, сьогодні їх провели в міському пологовому будинку за участю лікаря-епідеміолога обласного лабораторного центру Любові Данич.

Епідеміолог нагадала вимоги галузевої нормативної бази, що регламентує діяльність медичних працівників у період ускладнення епідситуації, зокрема щодо коронавірусу COVID-19.

Медики детально обговорили алгоритми, як діяти у разі виявлення підозри або ж захворювання на коронавірус у вагітних жінок, тих, хто поступає на пологи, матеріально-технічні, кадрові та організаційні можливості КНП “Ужгородський міський пологовий будинок”.

Прийняли рішення закупити додаткові засоби для захисту медичних працівників відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та профільного українського міністерства, створити ізольовані палати та пологові зали для розміщення, у разі необхідності, жінок із підозрою на захворювання, спричиненого коронавірусом.

Також посилять контроль у підпорядкованих відділеннях, детально з’ясовуватимуть симптоматику, контакти в усіх осіб, які поступають на стаціонарне лікування та звертаються в жіночі консультації. Розроблено порядок негайної (тимчасової) ізоляції осіб із підозрами на коронавірус, транспортування у визначений для цього заклад, інформування філій та лабораторних відділень Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України. Особливий контроль буде також за допуском партнерів для участі у пологах, догляді за породіллею та новонародженим, обмежать відвідування пацієнтів закладу тощо.

Нагадаємо, міським управлінням охорони здоров’я розроблено план і графік проведення навчань щодо коронавірусу, днями їх провели також для лікарів та медсестер, які працюють у школах та садочках Ужгорода, міській поліклініці та в інших закладах, а сьогодні ще й для перевізників на міських автобусних маршрутах.