Делегація вчителів із чеської Височини перебуває в Ужгороді: зустріч у міськраді

Опубліковано: Травень 06, 2019

Делегація вчителів із чеської Височини перебуває в Ужгороді: зустріч у міськраді

Делегація вчителів із чеської Височини перебуває цими днями на Закарпатті. Сьогодні педагоги після візиту до ужгородської ЗОШ №3, де як другу іноземну вивчають чеську мову, мали зустріч у міській раді із заступником міського голови Ужгорода Олександром Білаком.
Найперше Олександр Павлович передав гостям із Чехії вітання від міського голови Богдана Андріїва. «Нам приємно, що співпраця між нашими навчальними закладами продовжується, розвивається і співпраця між містами, зокрема вже наступного місяця їхатимемо у місто-побратим Їглаву. Ми маємо хороші традиції, які позитивно впливають на розвиток наших дітей, молоді. Хочеться, щоб і надалі співпраця у всіх сферах, у всіх напрямках створювала хороші умови для розвитку нашої молоді. Це найголовніше наше завдання», - відзначив зокрема Олександр Білак.
Чеські гості зі свого боку подякували за можливість відвідати не тільки заклади освіти, а й побувати у міській раді, поспілкуватися. Минулого року ужгородські вчителі відвідали Чехію, зараз чеські педагоги з візитом у нас. Гості з Чеської Республіки відзначили хорошу співпрацю між українськими містами і зауважили, що було би добре, аби більше закарпатських шкіл знаходило собі партнерів на Височині.
У рамках візиту делегація Височини в Ужгороді познайомиться з визначними місцями обласного центру Закарпаття, побуває ще у ЗОШ №4 зі словацькою мовою навчання, відвідають гості також Мукачево та Колочаву.