Вернісаж робіт художника та різьбяра по дереву Ловранта Бокотея відкрили сьогодні у Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді

Опубліковано: Лютий 29, 2024

Вернісаж робіт художника та різьбяра по дереву Ловранта Бокотея відкрили сьогодні у Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді
Подія зібрала поціновувачів мистецтва художника, дипломатів, рідних, друзів, представників обласної та міської влади, серед яких Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі, міський голова Богдан Андріїв, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета, голова Закарпатської обласної організації Національної спілки художників України, народний художник Борис Кузьма, інші поважні гості.

На виставці – кілька скульптур та понад десяток полотен майстра, який у своїй творчості поєднує різні художні стилі: кубізм, сюрреалізм та імпресіонізм, що надає його творам унікального характеру та естетичного виразу. Ловранта Бокотея ще називають одним із яскравих представників «трансавангарду» на Закарпатті.

Ловрант Бокотей народився 1943 року у селі Брід Іршавського району. Закінчив Львівський інститут декоративно-прикладного мистецтва. Роботи художника знаходяться в приватних колекціях та музеях багатьох країн світу (Німеччина, Угорщина, Америка, Туреччина, Румунія, Норвегія, Україна, Канада, Англія, Єгипет).