«Весна на вулиці Волошина» - ювілейний концерт в Ужгородській дитячій музичній школі №1 ім.П.І.Чайковського

Опубліковано: Березень 04, 2020

«Весна на вулиці Волошина» - ювілейний концерт в Ужгородській дитячій музичній школі №1 ім.П.І.Чайковського

«Весна на вулиці Волошина» - концерт із такою назвою відбувся сьогодні ввечері в Ужгородській дитячій музичній школі №1 ім.П.І.Чайковського до 75-річчя цього мистецького закладу.

Викладачі школи, більшість із яких є її випускниками, підготували яскраві музичні номери. Зокрема, розпочали з творів Петра Чайковського: «Пісня без слів», «Роздум», «Лютий. Масляна». Також пролунали популярні композиції Поля Моріа, Іштвана Мартона, Людвіга Бетховена, Франческо Вераччіні та інших. На вечорі згадали й про плеяду знаного викладацького колективу музичної школи, зазначалося, що в ній працювали такі корифеї, як Дезидерій Задор, Семіраміда Хосроєва, Карл Воска, Маріанна Валковська, Іван Сєрий, Роза Пляскова, Володимир Гошовський та багато інших.

Привітав колектив школи із ювілеєм і побажав нових творчих здобутків і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович подякував викладачам, які діляться своїми знаннями з маленькими ужгородцями, віддають їм часточку своєї душі. Відзначив, що дуже приємно бачити у залі багато знайомих облич – людей, які працюють у колективах нашого міста, до прикладу, артистів камерного хору «Кантус», симфонічного оркестру обласної філармонії, духового оркестру. Богдан Андріїв вручив кращим педагогам грамоти Ужгородської міської ради.

Музична школа імені П.І.Чайковського пишається не лише своїми знаними учнями, підкреслила директорка музичної школи Олена Охрим, але й завдячує тим викладачам, які ділилися й продовжують ділитися майстерністю з іще зовсім юними музикантами.
Відзначила Олена Юріївна і постійну допомогу та підтримку мистецького закладу владою міста, від імені колективу подякувала за це міському голові Богдану Андріїву. До слова, лише минулого року майже на 478 тисяч гривень придбали сценічні костюми, музичні інструменти, мультимедійне обладнання, оргтехніку, меблі. І така підтримка вже кілька років поспіль.

Привітали викладачів музичної школи і вручили грамоти також і начальниця управління культури, молоді та спорту міської ради Ольга Василиндра, голова профспілки працівників культури Закарпаття Наталія Товтин.

Сьогоднішній концерт - один із багатьох, присвячених ювілейній даті. Великий ювілейний концерт відбудеться 20 березня на великій сцені Закарпатської філармонії.