Відбулася сесія Ужгородської міської ради

Опубліковано: Липень 09, 2021

Відбулася сесія Ужгородської міської ради

Сьогодні, 9 липня, продовжила роботу сесія Ужгородської міської ради. На сесії були присутні народні депутати України Микола Тищенко  та Михайло Лаба.

Додатково до порядку денного включили кілька проєктів рішень. Зокрема, депутати Ужгородської міськради підтримали проєкт рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Ужгородської міської ради і таємним голосуванням підтримали дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Андрія Риби. Роздали 35 бюлетенів. "За" – 29 депутатів, "проти" – 6, утрималися – 0.

На посаду секретаря міської ради запропонували кандидатуру депутата Арсена Мелкумяна.  Як повідомила лічильна комісія, під час таємного голосування депутати 30 бюлетенями із 30 розданих підтримали його кандидатуру. Голосів «проти» та «утрималися» не було. Тож новим секретарем міської ради став Арсен Мелкумян.

Додатково включили до порядку денного сьогоднішньої сесії Ужгородської міської ради ще кілька проєктів рішень.

Зокрема, про зміни до Регламенту міської ради та Положення про постійні депутатські комісії та персонального складу комісій; про дострокове припинення повноважень заступника Ужгородського міського голови Івана Шимона; про заступника міського голови Артема Погорєлова; про розпуск виконавчого комітету та про утворення виконавчого комітету.

Депутати Ужгородської міської ради достроково припинили повноваження заступника міського голови Івана Шимона.  Голосуванням за інше рішення підтримали на посаду заступника міського голови Артема Погорєлова.

Проголосували і за зміни до Положення про постійні депутатські комісії та Регламенту міської ради 8 скликання. Так, визначили, що до складу депутатських комісій повинно входити не менше 7 та не більше 11 депутатів. Депутат може бути обраний до складу однієї постійної комісії, не враховуючи членства у лічильній комісії та інших тимчасових комісіях.

Із складу постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури вивели депутата Арсена Мелкумяна, із складу постійної комісії з питань соціально-гуманітарної політики, Регламенту та депутатської етики вивели депутата Віктора Качура.

Постійну комісію з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та оподаткування, інвестиційної та регуляторної політики очолив депутат Андрій Риба, заступником голови цієї комісії став депутат Віталій Готра.

Також на сесії сьогодні проголосували за те, щоб розпустити виконавчий комітет міськради. Іншим голосуванням підтримали проєкт рішення про утворення виконавчого комітету та визначили його кількісний склад – 9 осіб.

Персональний склад нового виконавчого комітету:

Богдан Андріїв, міський голова;

Арсен Мелкумян, секретар міської ради;

Ігор Фартушок, керуючий справами виконавчого комітету міської ради;

Артем Погорєлов, заступник міського голови;

Ростислав Буланов, підприємець;

Радіон Кіштулинець, підприємець;

Володимир Костюченко, підприємець;

Юрій Мандич, тренер ДЮСШ №1;

Іван Курах, директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Ужгородської міської ради.