Відбулося чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради

Опубліковано: Лютий 24, 2021

Відбулося чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради

Першим питанням на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету міськради Ужгорода, затвердили Департаменту соціальної політики та Ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) ліміти споживання енергоносіїв у натуральних обсягах на 2021 рік.

Іншим рішенням затвердили перелік та середню ціну ритуальних послуг, передбачених одним із пунктів Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) ужгородців, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності й осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Ще одним рішенням схвалили перелік та вартість ритуальних послуг, предметів ритуальної належності, необхідних для поховання одиноких громадян (у тому числі мертвонароджених дітей, від поховання яких відмовились рідні). Департамент соціальної політики міськради зобов’язали за рахунок коштів місцевого бюджету відшкодовувати вартість ритуальних послуг, предметів ритуальної належності, необхідних для таких поховань, що здійснюються комунальним підприємством «Ужгородський комбінат комунальних підприємств».

Крім того на засіданні члени виконкому заслухали та взяли до уваги звіти про роботу за 2020 рік підрозділів Ужгородської міської ради, зокрема:

департаменту соціальної політики, управління у справах культури, молоді та спорту,

відділу інформаційної роботи, відділу контролю за додержанням законодавства про працю, відділу роботи із зверненнями громадян, загального відділу, відділу бухгалтерського обліку міської ради та виконкому, відділу транспорту, відділу документального та організаційного забезпечення.

Заслухали й звіти про виконання цільових програм за 2020 рік у сфері соціального захисту населення, а саме:

Програми додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020– 2022 роки;

Програми фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам м. Ужгород на 2020 рік;

Програми підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які укладуть контракт у 2020 році, та членів їх сімей;

Програми інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020-2022 роки;

Програми діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» на 2020 рік;

Програми підтримки діяльності інститутів громадянського суспільства міста соціального спрямування на 2020 рік;

Програми сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 2019-2020 роки;

Програми фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгороді на 2020 рік.

Також заслухали звіти про виконання цільових Програм управління у справах культури, молоді та спорту за 2020 рік:

Програми «Молодь міста Ужгород» на 2019-2021 роки;

Програми відзначення у місті Ужгород державних та місцевих свят, історичних подій, знаменних і пам’ятних дат та інших заходів на 2018 – 2020 роки;

Програми інвентаризації та паспортизації об’єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2019-2021 роки;

Програми навчання плаванню дітей і розвитку водних видів спорту в м. Ужгород на 2019 – 2021 роки;

Програми розвитку фізичної культури та спорту, фінансової підтримки кращих спортсменів та команд, покращення матеріально-технічної спортивної бази в м.Ужгород на 2019-2021 роки;

Програми інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2020-2022 роки.

Ще одним рішенням члени виконкому Ужгородської міськради погодили організацію громадських робіт на підприємствах: КП «Парк культури та відпочинку «Під замком»; КП «Ужгородський комбінат комунальних підприємств»; КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство».

Затвердили види громадських робіт, відповідно до рішення керівники підприємств повинні організувати робочі місця для громадських робіт, створити безпечні умови праці, забезпечити технічними засобами та інвентарем; ознайомити засуджених та порушників із правилами техніки безпеки.

Погодили на засіданні кільком ужгородцям укладення договорів найму та приватизацію квартир (будинків), прийняли на квартирний облік 7 ужгородців, внесли зміни до списку черговості на житло.

Також внесли зміни в додаток до одного з попередніх рішень – «Про виборчі дільниці»: – межі виборчої дільниці № 210713 доповнили вулицею Австрійською; – межі виборчої дільниці № 210727 доповнили вулицею Данською; – межі виборчої дільниці № 210739 доповнили вулицею Олександрівською.

Ряд рішень ухвалили в інтересах неповнолітніх – про встановлення опіки над дітьми-сиротами, надання статусу дітей-сиріт, визначення прізвища хлопчика за прізвищем матері. Іншими рішеннями 7 громадянам надали дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти, одній особі за таким зверненням відмовили, погодили також грошову компенсацію за належне їм для отримання жиле приміщення. Ще кількома рішеннями припинили піклування над дитиною, позбавленою батьківського піклування, внесли зміни до одного з попередніх рішень про дитячий будинок сімейного типу.

Внесли на засіданні виконкому міськради Ужгорода і зміни до рішення «Про безкоштовне перевезення учнів на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород» (від 28.10.2020 № 386), – доповнили словами «за винятком вихідних, святкових днів та у період канікул». Рішення діятиме із 1 березня 2021 року. Безкоштовний проїзд учнів 1-11 класів забезпечуватиметься і надалі у дні навчання.

Довідково: Статтею 5 Закону України “Про охорону дитинства” встановлено, що органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.

Оскільки завершується термін договору з підприємством, яке виконує функції з організації та управлінням руху автобусів на міських маршрутах з використанням системи GPS-моніторингу, на засіданні виконкому Ужгородської міськради затвердили умови проведення конкурсу на визначення, хто надаватиме такі послуги надалі, затвердили склад конкурсного комітету і підтримали рішення оголосити такий конкурс не менш ніж за 15 календарних днів.