Відбулися збори Молодіжної ради при Ужгородській міськраді

Опубліковано: Вересень 09, 2020

Відбулися збори Молодіжної ради при Ужгородській міськраді

Перші планові збори Молодіжної ради Ужгорода відбулися напередодні у «відкритому офісі» на площі Народній.
Нагадаємо, у серпні створили молодіжний консультативно-дорадчий орган при Ужгородській міській раді – Молодіжну раду. Основні її завдання – залучення соціально активної молоді до вирішення питань у молодіжній сфері, проблем соціально-економічного, культурного життя громади, консолідації молодіжного руху в Ужгороді тощо.

Міський голова Богдан Андріїв відзначив важливість того, що молоді, активні ужгородці мають власне бачення розвитку міста, діляться своїми ініціативами, які міська рада намагатиметься втілити в життя.

Крім того, повідомив Богдан Євстафійович, наразі працюють над створенням творчого простору для молоді на базі студентського центру дозвілля «Ювентус». Будівлю передали у користування УжНУ і вона потребує значних капіталовкладень для повноцінного функціонування. «Ювентус» внесли до Програми економічного і соціального розвитку Ужгорода, ведуться роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації.
Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ольга Василиндра побажала молоді активної діяльності в найрізноманітніших напрямах, закликала долучатися до інших молодіжних проєктів, над якими працюють у міськраді.

На перших зборах розглянули ряд організаційних питань, насамперед– обрання нового логотипу Молодіжної ради, затвердження робочих груп та їхніх керівників, обговорення найближчих проєктів, серед яких і такі, шо стосуватимуться відновлення спортивної інфраструктури міста, створення відповідної інтерактивної мапи.
Голова Молодіжної ради Олена Біланіна розповіла, що працюватимуть у 5 робочих групах, які охоплять напрямки: розвиток громадянського суспільства, зміцнення здоров’я молоді, розвиток підприємницьких навичок, залучення молоді із соціально незахищених категорій населення, розвиток внутрішньо української й міжнародної співпраці тощо. Збори проводитимуть кожного другого вівторка місяця.

Крім того, у Молодіжній раді планують запис воркшопів, тематичних курсів й оприлюднення їх у YouTube , а також випуск друкованого вісника-місячника не тільки про діяльність ради, а й загалом про сучасні тенденції розвитку молодіжної політики України та за кордоном.