Відділення з покращеними умовами відкрили при Територіальному центрі обслуговування пенсіонерів

Опубліковано: Березень 13, 2007

Цього тижня в Територіальному центрі обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян відбулося відкриття й освячення відділення медико-соціальної допомоги. Стрічку перерізав ужгородський міський голова Сергій Ратушняк. Він сказав, що влада піклуватиметься про соціально незахищених людей, котрих, на жаль, стає дедалі більше. Мер підкреслив, що це відділення є лише одним із штрихів, які повинні складати повну картину приведення міста в належний стан.

Любов ДЕЯК, “Ужгород”

Для тих, хто потребує догляду, тут є всі умови: затишні й світлі кімнати на 1—2 ліжка, телевізори (отримані від міського голови Сергія Ратушняка і начальника управління праці та соцзахисту населення ОДА Віктора Мацоли), душова та їдальня, працює перукарня. Звичайно, ці всі послуги потребують коштів. Загалом у Терцентрі з пацієнтів відраховується 75 відсотків від пенсії, різницю ж доплачує міськвиконком (у старих відділеннях місяць перебування вартує понад 600 грн.). Місяць перебування у новому відділенні обходитиметься в 915 грн. Якщо пенсія не сягає такої суми — різницю доплачують діти чи опікуни. Кошти, отримані від пацієнтів нового відділення, спрямовуватимуться на покращення умов в інших приміщеннях Терцентру. Щоб потрапити сюди на строк від 1 місяця до півроку, громадянам необхідно пройти медичне обстеження, подати заяву до управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому або звернутися безпосередньо до дирекції Центру.

Як розповіла заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Галина Гецко, ідея створення відділення виникла, оскільки до управління не раз зверталися громадяни, зайняті бізнесом, які мають на утриманні всю сім’ю. Вони не можуть кинути роботу, щоб бути з батьками, котрі потребують постійного догляду. Відвідувачам показували наш Територіальний центр, але тамтешні умови їх не задовольняли: вони хотіли своїм рідним чогось кращого. Після багатьох варіантів та задумів вирішили зробити відділення на базі приміщення дитсадка. І ось зараз це — 5 палат загалом на 8 ліжок. Для того, щоб покращити умови в нововідкритому відділенні, знадобилося 40 тис. грн. Причому це було здійснено не за рахунок міського бюджету, а на доброчинні внески.

Це була велика праця. Старе приміщення не мало ані опалення, ані лічильників. Тут усе ретельно відремонтували, і врешті-решт — вийшов чудовий дім для тих, хто його потребує.

P.S. Через два дні після відкриття нового відділення фракція “Народної партії” подарувала йому потужний сучасний котел, який залишилося лише підключити. А саме відділення медико-соціальної допомоги 11 березня має прийняти першого пацієнта.