Відкриту музично-теоретичну олімпіаду імені Надії Затіної вдруге провели в Ужгородській музичній школі №1

Опубліковано: Травень 11, 2024

Відкриту музично-теоретичну олімпіаду імені Надії Затіної вдруге провели в Ужгородській музичній школі №1
Цього року її присвятили 100-річчю від дня народження Надії Григорівни.
Ім’я Надії Затіної широко відоме в мистецьких колах нашого краю, її діяльність стала важливою сторінкою в історії Ужгородської музичної школи №1, розповіла директорка школи Олена Охрим. Музикант за покликанням серця, вчитель від Бога, людина великої щирої душі, прекрасна жінка та чудова мама-бабуся, Надія Григорівна Затіна за понад 40 плідних років викладання виховала багато вдячних шанувальників музики та кілька сотень музикантів-професіоналів, які і нині втілюють її педагогічні принципи в своїй практиці у мистецьких закладах краю та далеко за його межами.
 У цьогорічній олімпіаді взяли участь 55 учасників із 9 мистецьких шкіл області, вони отримали Подяки за участь та Дипломи переможців. Гран-прі олімпіади здобула учениця Ужгородської музичної школи № 1 Софія Руснак.
Привітав учасників, подякував за виховання дітей, вручив Подяки членам журі та викладачам Ужгородської музичної школи № 1 за підготовку та організацію олімпіади міський голова Богдан Андріїв. Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук також звернулася з вітальними словами, зазначила, що управління завжди підтримує й долучається до творчих ініціатив музичної школи.
Нагадаємо, олімпіаду започаткували минулого року – для вшанування пам’яті Надії Григорівни Затіної (30.09.1924 - 03.06.2006). Засновниками та організаторами олімпіади є Ужгородська музична школа №1 та Управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради .
Уже традиційно, як і на кожному заході, який проводить Ужгородська музична школа #1 , охочі могли підтримали наших захисників – у залі стояла скринька для благодійних внесків, зібрані кошти передадуть волонтерам.