Віктор Погорелов: “Ужгород на 100 відсотків готовий до опалювального сезону”

Опубліковано: Жовтень 25, 2012

Віктор Погорелов: “Ужгород на 100 відсотків готовий до опалювального сезону”

Сьогодні на брифінгу міський голова повідомив про повну готовність медичних та освітніх закладів Ужгорода до опалювального сезону. В медичних закладах, де температура нижча за норму, увімкнено опалення. Зокрема в перинатальному центрі, дитячій лікарні, та лікарнях обласного значення. Водночас, згідно з розпорядженням міського голови, в навчальних закладах опалення має бути ввімкненим, якщо температура в приміщеннях нижча за 17 градусів тепла.
Інформація про температурний режим у закладах освіти надходить до аварійної служби щодобово безпосередньо від керівників цих закладів, що дає можливість відстежувати ситуацію з теплом у навчальних приміщеннях. На даний момент лише в ліцеї “Інтелект” та ЗОШ № 13 температура близько 15 градусів тепла. У цих навчальних закладах дозволено ввімкнути опалення. У решті — зберігається температура 17—18 градусів тепла, а подекуди 19—23. У лінгвістичній гімназії завершується встановлення нових радіаторів та нової системи теплопостачання. За період осінніх канікул до 4 листопада всі роботи в цьому закладі з ремонту системи опалення буде завершено.

Інші державні та обласні установи, які знаходяться на території міста, підготовлені до зимового періоду. Дозволено опалювати гуртожитки університету, йде подача гарячої води. Житловий сектор, у тому числі і квартири в багатоповерхівках, користується автономним опаленням. Проблема залишилася із будівлею Ужгородської філії Нацбанку, керівництво якого протягом року не вирішило питання автономного опалення в установі, хоча керівника обласного Управління НБУ пана Коляска було заздалегідь повідомлено про це. Останній, у свою чергу, всю відповідальність за відсутність тепла у приміщенні відділення банку намагається перекласти на міську владу.
Між тим за останній місяць у майже 200 квартирах ужгородців із соціально незахищених верств населення було встановлено автономне опалення.
Тож, як зазначив міський голова, Ужгород на 100 відсотків готовий до опалювального сезону.