Виконком: у дитсадку № 43 буде інклюзивна група

Опубліковано: Лютий 10, 2021

Виконком: у дитсадку № 43 буде інклюзивна група

Члени виконкому Ужгородської міської ради на черговому засіданні цієї середи, 10 лютого, погодили Програму надання матеріально-технічної допомоги 1-му Державному пожежно-рятувальному загону Управління ДСНС України у Закарпатській області на 2021-2022 роки. Мета програми: забезпечення матеріально-технічними засобами 1 ДПРЗ Управління;  запобігання НС, захист населення і територій; невідкладне реагування на НС, гасіння пожеж, проведення пошукових, пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт тощо. Ресурсне забезпечення програми – 950 тис. грн, зокрема 350 тис. грн на 2021 рік. Питання винесуть і на подальший розгляд сесії міської ради.

Ухвалили на засіданні виконкому Ужгородської міськради і Програму підтримки Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)» на 2021 рік. Її мета – забезпечення належними матеріально-побутовими умовами осіб, узятих під варту та засуджених; проведення поточних ремонтних робіт у камерних приміщеннях, де утримуються жінки та неповнолітні, а також особи, засуджені до довічного позбавлення волі; забезпечення енергоефективності камерних приміщень; приведення умов тримання ув’язнених та засуджених у відповідність до Європейських пенітенціарних правил. На Програму передбачено 500 тисяч гривень, її внесли і на розгляд сесії.

На засіданні виконкому внесли зміни до одного з попередніх рішень –  «Про мережу закладів освіти м. Ужгорода на 2020/2021 навчальний рік», зокрема, у дитсадку № 43 буде одна інклюзивна група.

Члени виконкому заслухали та взяли до відома звіти про роботу структурних підрозділів Ужгородської міської ради за 2020 рік – відділу оборонної та мобілізаційної роботи, господарсько-експлуатаційного управління, відділу реєстрації місця проживання, управління державного архітектурно-будівельного контролю та Центру надання адміністративних послуг.

На засіданні виконкому міськради прийняли рішення анулювати дозволи на розміщення рекламних конструкцій:

приватному підприємству «Діагностично-лікувальний дермато-гінекологічний центр «Асклепій» на розміщення рекламної конструкції розміром 2,8 м х 1,1 мна вул. Другетів, 97;

ТОВ «Механік ЛТД» на розміщення рекламної конструкції (кронштейн) розміром 0,7 м х 0,7 м на опорі вуличного освітлення на вул.Капушанській, 107.

Керуючись рішенням виконкому від 11 грудня 2019 року №460 «Про встановлення мораторію», члени виконкому відмовили житлово-будівельному кооперативу «Нікос» у видачі дозволу на розміщення білборду розміром 6 м х 3 м на вул. Миколи Бобяка, 1. Цей білборд кооператив має демонтувати протягом 15 днів із дати ухвалення рішення. У разі невиконання рішення демонтаж проведуть силами комунальних служб міста за рахунок власника об’єкта зовнішньої реклами.

Крім того, члени виконкому погодили розміщення тимчасових споруд (павільйонів) терміном на 5 років підприємцю на власній земельній ділянці на вул. Марії Заньковецької біля будинку № 77.

Відмовили підприємцям у погодженні розміщення тимчасових споруд: на вул. Капушанській біля будинку № 27, на вул. Миколи Бобяка, 15 «в» біля ПрАТ «Модуль М» та супермаркету «Епіцентр»; на орендованій земельній ділянці на термін 5 років: на вул. Капушанській біля будинку № 157 та на вул. 8-го Березня біля дитсадка № 34; на перехресті вул. Івана Ольбрахта та вул. Івана Анкудінова; на вул. Юрія Гагаріна біля супермаркету «Silverland»; на просп. Свободи біля будинку № 2, на вул. Капушанській біля будинку № 149 та біля будинку № 154; на пл. Театральній біля будинку № 6 та біля пішохідного мосту; на вул. Михайла Грушевського біля будинку № 59.

Підтримали на засіданні виконкому і проєкти рішень, що стосуються дітей – надали дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти, а одній особі у такому дозволі відмовили; надали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, як дитині, яку покинули в пологовому будинку. Також проголосували про виведення особи з числа дітей-сиріт зі складу прийомних дітей прийомної сім’ї у зв’язку з досягненням нею повноліття.