Виконком: ухвалили Програму підтримки обдарованої молоді Ужгорода на найближчі роки

Опубліковано: Липень 22, 2020

Виконком: ухвалили Програму підтримки обдарованої молоді Ужгорода на найближчі роки

На черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради у середу, 22 липня, у зв’язку зі смертю Єпархіального єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашіка, враховуючи клопотання Апостольського адміністратора, єпископа-помічника Ніла Лущака додатково до порядку денного включили та першим розглянули проєкт рішення, яким визначили крипту (підземний цвинтар) під будівлею греко-католицького Хрестовоздвиженського кафедрального собору місцем поховання та погодили поховання у цій крипті Владики Мілана, який помер 14 липня.

Далі на засіданні виконкому погодили Програму надання матеріально-технічної допомоги аварійно-рятувальному загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області на 2020 рік.

Програма спрямована на надання матеріально-технічної допомоги аварійно-рятувальному загону спеціального призначення. Передбачено фінансування у розмірі 800 тисяч гривень. У подальшому Програму внесуть на розгляд сесії міської ради.

Також на засіданні погодили Програму відзначення в Ужгороді державних та місцевих свят, історичних подій, знаменних і пам’ятних дат та інших заходів на 2021-2023 роки.  Фінансування на 3 роки передбачене у розмірі 5,4 млн грн, на 2021 рік – 1 млн 630 тис грн. Програму також внесуть на розгляд сесії міської ради.

Ухвалили й Програму підтримки обдарованої молоді Ужгорода на 2021-2023 роки.

Серед завдань і заходів Програми, зокрема:

– фінансова підтримка обдарованої молоді через виплату одноразових премій Ужгородської міської ради призерам ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та вчителям, що їх підготували;

– відзначення випускників закладів загальної середньої освіти Ужгорода, які у поточному навчальному році за результатами ЗНО з базової дисципліни отримали:

200 балів (з одного предмета) – грошовою винагородою у розмірі 5 000 грн

400 балів (з двох предметів) – грошовою винагородою у розмірі 10 000 грн

600 балів (з трьох предметів) – грошовою винагородою у розмірі 20 000 грн;

– фінансова підтримка обдарованої молоді через надання гранту міського голови обдарованим учням та педагогічним працівникам для участі у заходах з міжнародної співпраці у вигляді освітньої поїздки до однієї з країн ЄС;

– організація культурно-освітніх поїздок для обдарованої творчої учнівської молоді до країн Євросоюзу.

Фінансування трирічної програми передбачене у розмірі 1 млн 730 тис грн, на 2021 рік – 550 тис грн. Програму ще мають розглянути на сесії міської ради.

Підтримали й дві медичні Програми на 2021 – 2023 роки: забезпечення мешканців Ужгорода, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії населення.

Перша програма спрямована на забезпечення хворих на рідкісні хвороби життєво необхідними препаратами, впровадження заходів їх соціальної адаптації тощо. На фінансування передбачено 2 млн 540 тис грн, на 2021 рік – 700 тис грн.

Друга ж має забезпечити безоплатний або пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування пільгової категорії ужгородців та за категоріями захворювань шляхом відшкодування їх вартості за рецептами лікарів. Передбачено фінансування у розмірі 19,5 млн грн, по 6,5 млн грн на кожен із трьох років дії Програми. Обидві Програми ще внесуть на розгляд сесії міської ради.

Кільком підприємцям на засіданні виконкому Ужгородської міськради погодили розміщення об’єктів тимчасової дрібнороздрібної торгівлі:

– для продажу сувенірів ручної роботи закарпатських майстрів біля Закарпатського музею народної архітектури та побуту на вул. Капітульній (площа 6 кв. м) з 1 серпня по 31 жовтня 2020 року;

– для продажу гарячої кукурудзи, морозива та кави: – на набережній Незалежності, 4а (площа 6 кв. м); – на перехресті пр. Свободи – вул. Капушанської (площа 6 кв.м) з 1 серпня по 31 липня 2021 року;

– для продажу морозива на вул. Михайла Грушевського, 31А (площа 3,5 кв. м) з 1 серпня по 31 серпня 2020 року.

Цим же рішенням відмовили в погодженні розміщення об’єктів тимчасової дрібно роздрібної торгівлі:

– для продажу морозива на наб. Незалежності, 6;

– для продажу морозива та квасу на пл. Театральній, 8;

– для продажу гарячої кукурудзи, морозива та кави: на пл. Шандора Петефі; на пл. Театральній, 3.

У рішенні зазначається, що у разі надходження інформації контролюючих та правоохоронних органів про порушення законодавства, обґрунтованих скарг мешканців міста, погодження розміщення об’єкта дрібно роздрібної торгівлі переглянуть.

Також погодили паспорти відкритих літніх майданчиків для підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства в Ужгороді:

– на 8 місць на пл. Театральній, 8 (кафе) площею 14 кв. м у центральній зоні;

– на 32 місця на вул. Льва Толстого, 12 (кафе "Драм") площею 74 кв. м у центральній зоні на орендованій земельній ділянці.

Крім того члени виконкому розглянули питання про зовнішню рекламу. Зокрема, продовжили на 5 років кільком суб’єктам господарювання строк дії дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами, цим же рішенням зобов’язали їх переукласти з департаментом міського господарства договори тимчасового користування місцями для розміщення об’єктів зовнішньої реклами.

У зв’язку із забороною розміщення на території міста об’єктів зовнішньої реклами типу «банер», «розтяжка», «перетяжка», «транспарант», «брандмауер», загальна площа яких менше 18 кв. м., одному підприємцю відмовили у продовженні строку дії дозволу на розміщення «перетяжки», її мають демонтувати.

Також на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради двом ужгородцям погодили укладання договорів найму, п’ятьом погодили прохання щодо приватизації житла. Прийняли на квартирний облік шістьох містян, десятьох зняли з обліку. Надали одній ужгородці дозвіл щодо переведення житлового приміщення у нежитлове для влаштування аптеки.

Внесли і зміни в додаток до одного з раніше прийнятих рішень – «Про виборчі дільниці», відділ ведення Державного реєстру виборців має підготувати відповідне подання та направити до ЦВК.


--