Виконком Ужгородської міськради: ухвалили закріплення територій обслуговування за закладами освіти й підтримали талановиту молодь

Опубліковано: Лютий 12, 2020

Виконком Ужгородської міськради: ухвалили закріплення територій обслуговування за закладами освіти й підтримали талановиту молодь

Чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради відбулося сьогодні, 12 лютого. 

Насамперед погодили Програму розвитку та вдосконалення цивільного захисту в Ужгороді на 2020-2024 роки (на її фінансування у 2020 році передбачено 19 млн 996 тис. грн), Програму підтримки Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань (№9)» на 2020 рік, що передбачає забезпечення належними матеріально-побутовими умовами осіб, взятих під варту, та засуджених; проведення поточних ремонтних робіт тощо. Фінансування з міського бюджету передбачене у розмірі 500 тисяч гривень.

Ухвалили й Програму підтримки обдарованої молоді міста Ужгорода на 2020-2022 роки з подальшим затвердженням її на сесії міської ради (у 2020 році передбачено 550 тисяч гривень). Завданнями програми є, зокрема:

– фінансова підтримка обдарованої молоді через виплату одноразових премій Ужгородської міської ради призерам ІІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та вчителям, що їх підготували;

– фінансова підтримка обдарованої молоді через надання Гранту Міського голови обдарованим учням та педагогічним працівникам для освітньої поїздки до однієї з країн ЄС;

– придбання цінних подарунків для нагородження переможців фінальних етапів конкурсів та спортивних змагань вартістю не більше 3 000 грн, що призначені для особистісного розвитку та подальшого навчання;

– відзначення випускників закладів загальної середньої освіти Ужгорода, які у поточному навчальному році за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з базової дисципліни отримали:

200 балів (з одного предмета) – грошовою винагородою у розмірі 10 тисяч грн.

400 балів (з двох предметів) – грошовою винагородою у розмірі 15 тисяч грн.

600 балів (з трьох предметів) – грошовою винагородою у розмірі 20 тисяч грн.

Члени виконкому затвердили розподіл коштів між медичними закладами Ужгорода на здійснення видатків місцевого бюджету населенню Баранинської ОТГ на 2020 рік на загальну суму 1 млн 337,4 тис. грн, а саме:

– КНП “Центральна міська клінічна лікарня” – 550 тис. грн;

– КНП “Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня” – 100 тис. грн;

– КНП “Ужгородський міський пологовий будинок” – 187,4 тис. грн;

– КНП “Ужгородська міська поліклініка” – 500 тис. грн.

Крім того, затвердили розподіл коштів медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання послуг з охорони здоров'я і населенню Чопа:

– КНП “Центральна міська клінічна лікарня” – 160 тис. грн;

– КНП “Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня” – 40 тис. грн;

– КНП “Ужгородський міський пологовий будинок” – 50 тис. грн.

Члени виконкому підтримали також проєкт рішення про організацію громадських робіт у 2020 році у медико-соціальному реабілітаційному центрі “Дорога життя” і департамент праці та соціального захисту населення.

Ухвалили закріплення територій обслуговування за закладами освіти міста Ужгорода. Рішення стосується закладів загальної середньої освіти, а також закладів дошкільної освіти та НВК, у складі яких є дошкільні групи.

Прийом заяв на зарахування у заклади освіти міста на 2020/2021 навчальний рік розпочнеться 2 березня 2020 року. Із документом – закріпленими вулицями за школами та НВК Ужгорода – можна ознайомитися на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Кілька десятків об’єктів зовнішньої реклами в Ужгороді визнали на виконкомі такими, що підлягають демонтажу.