Виконком Ужгородської міськради: звіти структурних підрозділів, демонтаж об’єктів зовнішньої реклами, розширення переліку послуг ЦНАПу

Опубліковано: Січень 22, 2020

Виконком Ужгородської міськради: звіти структурних підрозділів, демонтаж об’єктів зовнішньої реклами, розширення переліку послуг ЦНАПу

Чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради відбулося сьогодні, 22 січня. Насамперед члени виконкому підтримали Програму надання матеріально-технічної допомоги першому державному пожежно-рятувальному загону Управління ДСНС України у Закарпатській області на 2020 рік. Основною метою програми є забезпечення загону матеріально-технічними засобами; проведення робіт та вжиття заходів запобігання НС, захист населення і територій від них; невідкладне реагування на НС, гасіння пожеж, проведення пошукових, пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт; локалізація зон шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф. На реалізацію програми з міського бюджету заплановано 800 тис. грн, у подальшому документ ще внесуть на розгляд сесії міськради.

Розглянули й питання про стан та заходи щодо поліпшення військового обліку військовозобов’язаних і призовників на підприємствах, установах та організаціях Ужгорода на 2020 рік. Члени виконкому заслухали інформацію Ужгородського об’єднаного міського військового комісаріату про стан військового обліку на території міста за 2019 рік і рекомендували керівникам підприємств, установ та організацій міста усунути недоліки, виявлені торік під час проведення звірок облікових даних військовозобов’язаних та призовників з військово-обліковими даними Ужгородського об’єднаного міського військового комісаріату.

Крім того, заслухали та взяли до відома звіти про роботу структурних підрозділів Ужгородської міської ради за 2019 рік, зокрема управління міжнародного співробітництва та інновацій, відділу ведення Державного реєстру виборців та архівного відділу, управління програмного та комп'ютерного забезпечення, господарсько-експлуатаційного управління, управління муніципальної варти, відділу документального та організаційного забезпечення, відділу запобігання і протидії корупції та взаємодії з правоохоронними органами, управління правового забезпечення.

Також заслухали звіт про виконання цільових програм у сфері освіти та Програми розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в Ужгороді за 2019 рік.

З усіма звітами можна ознайомитися на сайті Ужгородської міської ради.

Крім того, члени виконкому визнали переможцем конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті №20 “мкрн. «Доманинці» – Речовий ринок через пл. Корятовича” комунальне підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт» . Із переможцем конкурсу буде укладено договір про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування терміном 5 років.

Розглянули й рішення про соціальну рекламу, вирішили вважати такою інформаційні плакати щодо:

а) інформування жителів міста про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад до територіального управління Служби судової охорони у Закарпатській області, що розміщувалися на існуючих рекламоносіях у період з 28.10.2019 року по 28.11.2019 року за адресами: перехрестя вул. Марії Заньковецької – Михайла Грушевського; перехрестя вул. 8-го Березня – Генерала Свободи; просп. Свободи, 2 (біля пішохідного переходу); просп. Свободи (розподільча смуга між житловими будинками № 20-29); просп. Свободи (розподільча смуга між житловими будинками № 40-45);

б) щодо інформування жителів міста про проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що розміщувалися на існуючих рекламоносіях у період з 29.11.2019 року по 10.12.2019 року за адресами: перехрестя вул. 8-го Березня – Генерала Свободи; Слов’янська набережна (біля заводу «Гроклін-Карпати»); вул. Собранецька, 152.

Вирішили звільнити ТОВ «ЕКО ХХІ століття» від сплати за тимчасове користування місцями для розміщення засобів зовнішньої реклами у зазначені періоди у зв’язку із розміщенням соціальної реклами.

На засіданні визнали такими, що підлягають демонтажу, майже три десятки об’єктів зовнішньої реклами в Ужгороді – рекламних щитів, вказівників, банерів, брандмауерів, білбордів. Власники рекламних конструкцій мають демонтувати конструкції власними силами у десятиденний термін із дня ухвалення рішення. У разі невиконання демонтаж проведуть силами комунальних служб міста за рахунок власників об’єктів відповідно до чинного законодавства.

Також члени виконкому розширили перелік послуг, які надає ЦНАП Ужгородської міської ради, послугою з видачі посвідчення реабілітованого. Відповідно до статті 6 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917 – 1991 років», реабілітованим, які мають право на передбачені цим Законом пільги, видається посвідчення єдиного зразка, що затверджується Кабінетом Міністрів України. Видача цього посвідчення проводиться за місцем проживання виконавчими органами відповідних сільських, селищних, міських рад, у тому числі обраними об’єднаними територіальними громадами.

Із переліком необхідних для отримання такого посвідчення документів можна ознайомитися на сайті ЦНАПу Ужгородської міської ради.