Виконком: в Ужгороді ухвалили відкриття нового міського автобусного маршруту

Опубліковано: Квітень 08, 2020

Виконком: в Ужгороді ухвалили відкриття нового міського автобусного маршруту

Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради розпочалося з внесення змін та доповнень до Регламенту виконавчого комітету та виконавчих органів. Зокрема, затвердили Положення про порядок проведення засідань виконавчого комітету Ужгородської міської ради в режимі дистанційного обговорення.

Згідно із змінами на період карантину, надзвичайної ситуації або виникнення надзвичайного стану, що унеможливлює проведення публічних засідань, допускається їх проведення в режимі дистанційного обговорення. Під час проведення засідання виконкому в режимі дистанційного обговорення у приміщенні, в якому відбувається таке засідання, перебувають:

1) міський голова;

2) секретар міської ради;

3) керуючий справами виконкому;

4) інші члени виконкому;

5) посадові особи відділу документального та організаційного забезпечення в кількості 2 осіб;

6) посадова особа управління програмного та комп’ютерного забезпечення;

7) посадова особа відділу інформаційної роботи.

Гласність засідання виконкому в режимі дистанційного обговорення забезпечується шляхом його онлайн-трансляції на офіційному веб-сайті Ужгородської міської ради.

Підтримали члени виконкому й відкриття в Ужгороді нового міського автобусного маршруту загального користування № 38 «Вул. В’ячеслава Чорновола – УжНУ» (через пл. Шандора Петефі, пл. Корятовича).

Не пізніше, ніж за 30 календарних днів буде оголошено конкурс із перевезення пасажирів на цьому маршруті. Також члени виконкому надали паспорт відкритого літнього майданчика для здійснення підприємницької діяльності на 6 посадкових місць на площі Шандора Петефі, 21 (кафе «Mango») площею 9 кв. м у центральній зоні.

Затвердили на засіданні виконкому Ужгородської міськради і перелік актів списання багатоквартирних житлових будинків із комунального балансу міста. Голови правлінь ОСББ «Капушанська 32», «Ракоці 9» та «Проспект 51» повинні забезпечити належне утримання спільного майна багатоквартирного будинку, прибирання прибудинкової території, підвалів, технічних поверхів, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання та водовідведення, зливової каналізації, технічне обслуговування мереж електропостачання та електрообладнання; облаштування господарського майданчику для збору твердих побутових відходів у межах прибудинкових територій тощо.

Крім того, внесли зміни до:

– рішення виконкому за 30.08.2019 №281 “Про мережу закладів освіти м. Ужгорода на 2019/2020 навчальний рік”, а саме 5 пункт рішення доповнили абзацом: “ЗДО № 29 “Дивосвіт” – 1 інклюзивна група”.

– рішення виконкому 23.12.2019 №473 “Про демонтаж”: абзац “стаціонарний навіс та барну стійку по вул. Льва Толстого, 2” вирішили викласти у такій редакції: “стаціонарний навіс та барну стійку по вул. Льва Толстого, 3”.

– рішення виконкому 11.12.2019 № 460 “Про встановлення мораторію”: доповнили пункт 1 рішення виконкому 11.12.2019 №460 абзацом: “Надання дозволу на розміщення рекламних засобів суб’єктам господарювання, що здійснюють продаж нафтопродуктів”.

Рішенням про зовнішню рекламу члени виконкому Ужгородської міської ради анулювали дозволи від 14.11.2018 року № 62/323 та № 63/323, видані на підставі рішення виконкому 14.11.2018 № 323 «Про зовнішню рекламу» фізичній особі-підприємцю Мандзюку Роману Степановичу на розміщення двох рекламних конструкцій (лайтбоксів) розміром 0,41 м х 1,50 м на Слов’янській набережній, 23.

Іншим рішенням продовжили фізичній особі-підприємцю Ключевському Ігорю Івановичу на 5 років строк дії дозволу на розміщення сіті-лайту розміром 1,2 м х 1,8 м на площі Жупанатській, 1.

Погодили члени виконкому й тимчасове влаштування до Обласного будинку дитини на повне державне утримання дитину, позбавлену батьківського піклування. Підтримали й рішення про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, надання дозволу на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти, двом громадянам.