Виставку «Скарби природи Вишеградської групи» відкрили в Ужгороді

Опубліковано: Грудень 22, 2021

Виставку «Скарби природи Вишеградської групи» відкрили в Ужгороді
«Скарби природи Вишеградської групи» – фотовиставку із такою назвою відкрили напередодні в Ужгороді у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. Експозицію присвятили головуванню Угорщини у Вишеградській групі (V4), організувало її Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді.
На виставці – близько 60 робіт фотохудожників із країн-членів Вишеградської групи: Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.
В офіційному відкритті експозиції взяли участь Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі, керівники області Віктор Микита та Володимир Чубірко, заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник, дипломати, митці.
На мультикультурності Ужгорода, міста, де у мирі та злагоді живуть різні національності, закцентував Василь Пинзеник. Василь Васильович відзначив також, що тема, яку представили на своїх світлинах фотомитці, є сьогодні дуже актуальною: довкілля потрібно берегти і перестати ставитися до нього по-споживацьки.
Василь Пинзеник передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, привітав усіх із прийдешніми різдвяно-новорічними святами.
До 18 січня роботи фотохудожників можна переглянути в Ужгороді, далі експозиція помандрує містами України.