Визначили цьогорічних переможців премії імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства

Опубліковано: Липень 16, 2024

Визначили цьогорічних переможців премії імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства

Цьогорічних переможців премії імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства визначили на засіданні конкурсної комісії в Ужгородській міській раді під головуванням заступника міського голови Євгена Плавайка. Рішення ще мають підтримати на сесії Ужгородської міської ради.

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Алла Чернобук представила видання, що надійшли для участі в конкурсі: «Мовна ситуація на Закарпатті в 1991-2021 роках: регіональний вимір мовної політики» (Галина Шумицька), «Петро Скунць у колі сучасників» (Іванна Когутич-Гаврош), «Доживемо до зеленої травички» (Дмитро Кешеля) та фотоальбом «Ужгород: колись і нині».

В обговоренні взяли участь члени комісії: заступник голови Закарпатської організації НСПУ, керівник Народного музею літератури Закарпаття Василь Густі, заслужена журналістка України, дослідниця минувшини Ужгорода Тетяна Літераті, проректорка Закарпатської академії мистецтв, літературознавиця Наталія Ребрик, директорка Ужгородської публічної бібліотеки Людмила Ленарт, літературознавиця, донька Петра Скунця Наталія Скунць, заступниця начальника управління у справах культури, молоді та спорту міськради Ольга Василиндра.

Відповідно до рішення членів комісії переможцями стали:

У номінації «Художня література» - Дмитро Кешеля із книгою «Доживемо до зеленої травички» Ужгород: «TIMPANI» 2023. - 448 с.;

У номінації «Краєзнавча література» - Іванна Когутич-Гаврош із книгою «Петро Скунць у колі сучасників». Ужгород: ТОВ «РІК-У». 2023. - 472 с.;

У номінації «Альбомне видання» - Сергій Денисенко за фотоальбом «Ужгород: колись і нині». Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2024.

Нагадаємо, міська премія імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства присуджується щорічно, починаючи із 2017 року. Переможців нагородять грошовою премією у 30 000 гривень до Дня Ужгорода, який відзначаємо у другу суботу та неділю вересня.