Як отримати компенсацію на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток вимушених переселенців

Опубліковано: Квітень 06, 2022

163 ужгородці подали заяви на отримання державної компенсації на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток у власному житлі вимушених переселенців у березні 2022 р. Документи працівники департаменту міської інфраструктури Ужгородської міської ради приймали до 5 квітня – відповідно до постанови уряду.
Для отримання компенсації на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток ВПО за квітень прийматимуть заяви із 25 квітня до 5 травня включно. Тобто наразі прийом заяв на отримання компенсації за березень припинено, приймають тільки заяви про розміщення ВПО.
Як отримати компенсацію на покриття витрат житлово-комунальних послуг за безкоштовний прихисток ВПО:
• У день виселення переселенців або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб.
•Важливою умовою для отримання компенсації для власників житла є відсутність боргів за комунальні послуги.
Перелік необхідних документів для отримання компенсації:
1. Заява на отримання компенсації витрат за безоплатне розміщення ВПО;
2. Паспорт громадянина України, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника, контактний номер телефону;
3. Документ про право приватної власності на житлове приміщення приватного житлового фонду;
4. Паспорт громадянина України (свідоцтво про народження), реєстраційний номер облікової картки платника податків кожної з розміщених осіб, копія довідки про взяття на облік ВПО, контактний номер телефону;
5. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
6. Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації (банківський рахунок вказується за стандартом IBAN).
Компенсація надаватиметься у безготівковому вигляді і щомісяця перераховуватиметься власнику жилого приміщення (заявнику).