Як працюється медикам, які послуги гарантовані пацієнтам – міський голова Богдан Андріїв цікавився в одній із сімейних амбулаторій Ужгорода

Опубліковано: Лютий 08, 2020

Як працюється медикам, які послуги гарантовані пацієнтам – міський голова Богдан Андріїв цікавився в одній із сімейних амбулаторій  Ужгорода

12 сімейних лікарів обслуговують 13 575 пацієнтів, які уклали декларації, в ужгородській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №5 на вулиці Челюскінців.
Напередодні Ужгородський міський голова Богдан Андріїв побував у закладі, поспілкувався з медиками про те, як їм працюється після початку реформи системи охорони здоров'я.

Лікарі відзначали, що завдяки міській владі в 2015-16 роках у приміщенні зробили капітальний ремонт, тому умови і для їхньої роботи, і для пацієнтів дуже хороші. У 2018 році облаштували автоматизовані робочі місця лікарів – ноутбуки, принтери, інтернет. Із 2019 року працює електронна черга для запису до лікаря.

Відповідно до договору з Національною службою здоров'я, в амбулаторії безкоштовно надають гарантований пакет послуг первинної допомоги, із ним, можна ознайомитися.

Зокрема, входить:
огляд сімейним лікарем, лікування , профілактика;
електрокардіографія;
вакцинація та туберкулінодіагностика;
лабораторне обстеження: загальний аналіз крові з формулою, загальний аналіз сечі, глюкоза крові;
тестування: кардіотести, на ВІЛ, гепатити «В», «С».

В амбулаторії проводять небулайзерну терапію, пульсоксиметрію, внутрішньовенні та внутрішньом'язеві маніпуляції тощо.

Як повідомила директор комунального некомерційного підприємства "Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Тетяна Козак, загалом у порівнянні з попереднім періодом у 2019 році зарплати лікарів та медсестер "первинки" в Ужгороді в середньому зросли втричі. У кожного – залежать від кількості пацієнтів, які уклали декларації та якості надання медичної допомоги, що визначається за відповідними індикаторами.