Ярмарок вакансій пройшов в Ужгороді

Опубліковано: Травень 27, 2024

Ярмарок вакансій пройшов в Ужгороді
Близько 50 роботодавців – як місцеві, так і релоковані підприємства – долучилися у минулу п'ятницю до Ярмарку вакансій, який проводять в Ужгороді.

Подія є можливістю для тих, хто зараз у пошуках, знайти роботу, а для компаній – отримати кваліфікованих працівників.

На заході можна ознайомитися з провідними компаніями, які представлені в різних галузях економіки, дізнатися про актуальні вакансії та вимоги до кандидатів, обговорити можливості кар'єрного росту й навчання. Студенти ж можуть дізнатися про стажування і перші можливості на ринку праці.

Як наголосив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо, наразі є великий запит від бізнесу на проведення таких заходів. Порівняно з минулим роком вакансій стало набагато більше, а рівень оплати праці - вищий.

В Ужгороді, зокрема, сьогодні здійснюють діяльність 10,5 тисяч фізичних осіб-підприємців і майже 9 тисяч 600 юридичних осіб. Це більше за аналогічний період: підприємців на 707, юросіб на 444. Серед них – й 198 компаній, які релокували свій бізнес у наше місто, створюють нові робочі місця, сплачують податки до бюджету обласного центру Закарпаття. Найбільше релокованих підприємств працює у сфері оптової торгівлі, також займаються виробництвом будівельних металевих конструкцій, вантажним автомобільним транспортом, ІТ-технологіями, виробництвом мʼясних продуктів тощо.

Міський голова Богдан Андріїв подякував усім сумлінним роботодавцям Ужгорода, які продовжують працювати і сплачувати податки до міського бюджету, роблять внесок таким чином в економічну підтримку країни, підтримку наших Збройних Сил.
Уже традиційно кожен роботодавець на окремій локації презентував свою компанію та актуальні пропозиції щодо працевлаштування, із якими могли ознайомитися всі охочі, а також отримати консультації з питань зайнятості.

Громадські організації закцентували цього разу увагу на працевлаштуванні переселенців, щоб люди, які мешкають у місцях тимчасового проживання, змогли отримати стабільний заробіток, крім того, це допоможе їм краще адаптуватися у громаді. Розповідатимуть і про можливості отримати гранти для започаткування власної справи, для перекваліфікації, додаткового навчання.
Організатори Ярмарку – Закарпатська ОВА, Закарпатська обласна служба зайнятості, Ужгородська міська рада, Закарпатський облмуздрамтеатр, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Закарпатській області за підтримки ГО «Неємія» та Агентства ООН у справах біженців.