За порушення правил торгівлі алкоголем і сигаретами муніципальна варта складатиме протоколи - одне з рішень виконкому

Опубліковано: Листопад 13, 2019

За порушення правил торгівлі алкоголем і сигаретами муніципальна варта складатиме протоколи - одне з рішень виконкому

Сьогоднішнє чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради почали з питання, пов’язаного з запровадженням у місті системи «електронного квитка».

Що пропонує ПриватБанк – переможець конкурсу на оператора, який буде вводити автоматизовану систему обліку оплати проїзду, повідомив представник цієї фінансової установи. Після дискусії міський голова Богдан Андріїв запропонував відкласти питання на додаткове вивчення й отримати для громади відповіді стосовно розрахунку вартості валідаторів і всього, що витрачає банк на цей проєкт; розрахунку рентабельності бізнесу фінансової установи; технічних характеристик пристроїв, прикладів устаткування, яке закуповували в інших містах тощо; додатково узгодити термін, на який підписується договір. Таким чином, рішення з поданого на розгляд питання не ухвалили.

На засіданні виконкому погодили програму фінансування видатків на житлово-комунальні послуги почесним громадянам Ужгорода на 2020 рік. У місті проживає 20 громадян, удостоєних звання «Почесний громадянин міста Ужгорода». Програма спрямована на покращення умов проживання осіб, які мають особливо вагомі заслуги перед містом у галузі господарської, наукової, культурно-освітньої, медичної діяльності, повагуй авторитет серед мешканців Ужгорода, сприяли піднесенню його міжнародного статусу. На забезпечення програми передбачено 300 тисяч гривень, її ще мають затвердити на сесії міської ради.

Члени виконкому також уповноважили посадових осіб відділу муніципальної інспекції управління муніципальної варти Ужгородської міської ради Олександра Шушку, Івана Граба, Михайла Ковтана, Олександра Фленька, Степана Шароші, Ігоря Мигалка, Віталія Готру, Альберта Лукача на складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення - за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами..

 

Члени виконкому затвердили протоколи №№ 3, 4 і 5 засідань консультативно-дорадчої комісії від 6 вересня, 11 жовтня і 6 листопада 2019 року про формування пропозицій стосовно потреби спрямування у 2019 році коштів субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла і приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа і визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.

Як уже повідомлялося, на квартирному обліку в Ужгороді перебуває 29 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Станом на 11 жовтня 2019 року до департаменту праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради надійшло 16 заяв від дітей/ дорослих осіб вказаної категорії на призначення грошової компенсації. 6 листопада було визначено перших трьох дітей зі списку черговості, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.

Крім того, підтримали члени виконкому проведення в Ужгороді конкурсу молодіжних проєктів соціальної дії у вигляді пітчингу активних громадян – таке рішення ухвалили на засіданні виконкому. Участь у ньому можуть брати проєкти, котрі представлять ужгородці віком від 18 років, що мають ідею стосовно розвитку локальної громади і молодіжного руху в місті. Термін реалізації – до 1 квітня 2020 року, конкурс проводиться в 4 етапи.

На засіданні виконкому погоджено роботу в нічний час,від 22:00 до 08:00, терміном на рік двом підприємцям: у магазині з кафетерієм «АВС 0–24 Делікат» на вулиці Юрія Гагаріна, 174 ів магазині на вулиці Другетів, 136. Доповнили проєкт пунктом про роботу в нічний час, від 22:00 до 8:00, у супермаркеті «Дастор» на вулиці Собранецькій,89.

Внесли на виконкомі і зміни в додаток до одного з попередніх рішень (від 29.02.12 № 52 «Про виборчі дільниці»). Рішення передбачає: змінити в Ужгороді місцезнаходження (адресу приміщення) виборчої дільниці № 1 (№ 210713) із вулиці Верховинської, 38 (готель «Прага», конференцзала) на вулицю Собранецьку, 148 (перший поверх факультету післядипломної освіти і доуніверситетської підготовки). Відповідно до рішення відділ ведення Державного реєстру виборців мав підготувати відповідне подання і направити до Центральної виборчої комісії.

Ухвалили на засіданні й рішення про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах міста в зимовий період.

Цим рішенням заборонили:

– вихід на лід, пересування і катання на льоду на дериваційному каналі, річці Ужів межах міста, водоймах на вулицях Загорській, Івана Чурговича, у парку «Перемога» (озеро біля ЗОШ №№ 12,15), на Радванському кар’єрі;

– підлідний вилов риби на ділянці річки Ужав районі пішохідного мосту «Боздоський»(вгору,проти течії,200 м і вниз за течією 300 м).

Члени виконкому внесли зміни щодо шляху проходження автобусного маршруту загального користування № 5 «Площа Корятовича – Залізничний вокзал», тож у прямому напрямку автобус їхатиме так: площа Федора Корятовича, вулиці Дмитра Вакарова, Другетів, Івана Айвазовського, Івана Панькевича, Електрозаводська, Шумна, Івана Анкудінова, Станційна.

Іншим рішенням, за результатами конкурсу з перевезення пасажирів на міському автобусному маршруті №24 «Дравці – УжНУ» (через вокзали, Новий район), затвердили переможцем комунальне підприємство «Ужгородський муніципальний транспорт».

Підтримали й демонтаж об’єкта незавершеного будівництва, який міститься на внутрішньобудинковій території між будинками №№12, 14 на вулиці Олексія Бестужева-Рюміна і будинками №№ 29, 31 на вулиці Тиводара Легоцького. Упродовж 10 днів власник може це зробити добровільно – або згодом демонтаж мають забезпечити працівники муніципальної варти і департаменту міського господарства Ужгородської міськради.

Крім того, члени виконкому Ужгородської міськради підтримали кілька рішень щодо захисту інтересів дітей: рішення, яке визначає участь двох батьків у вихованні дітей; надання 2 неповнолітнім статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, та одній – статусу дитини-сироти; щодо них же ухвалили рішення про встановлення опіки та піклування і визначили осіб, які виконуватимуть ці обов’язки. Одинадцятьом ужгородцям надали дозволи на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти тощо.