За Ужгород, Закарпаття, Україну, за Героїв та перемогу над ворогом молилися сьогодні у Горянській ротонді

Опубліковано: Вересень 11, 2022

За Ужгород, Закарпаття, Україну, за Героїв та перемогу над ворогом молилися сьогодні у Горянській ротонді

Святкова літургія відбулася сьогодні в Горянській ротонді – традиційно  у День Ужгорода тут моляться за наше місто, край і всю Україну. На богослужіння прийшли не тільки вірники храму, а й керівництво Ужгорода  та району – міський голова Богдан Андріїв, секретар міської ради Арсен Мелкумян, заступник міського голови Василь Гомонай, начальник Ужгородської військової адміністрації Радіон Кіштулинець, працівники міської ради, ужгородці та гості міста.

Настоятель храму отець Богдан (Савула) зазначив, що саме з Горянської ротонди, вважається, починав Ужгород своє становлення, наголосив на важливості духовної складової в кожному звершенні, особливо – коли весь український народ виборює перемогу в цій страшній війні.

Після літургії відслужили панахиду за загиблими Героями-захисниками та всіма жертвами російських окупантів.

На завершення спільної молитви духовний концерт традиційно подарував Заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

«Благослови, душе моя, Господа», «Достойно є воістину величати тебе, Богородицю», «Як рушаєш, сину, у світи далекі», «Через поле широкоє», «Боже великий, єдиний», – та інші композиції виконали артисти хору.

Міський голова Богдан Андріїв привітав усіх парафіян із 1129-ю річницею з дня першої згадки про місто, подякував Наталії Йосипівні та всім артистам Закарпатського народного хору за участь і таку потрібну для збереження українських традицій творчість, а отцю Богдану – що вже багато років недільну літургії до Дня міста тут розпочинають спільною молитвою. Наголосив, що саме завдяки нашим мужнім воїнам маємо можливість ходити в храми, молитися, працювати, навчатися, тож кожен має докласти всіх зусиль для допомоги Збройним Силам України та спільної перемоги над ворогом. Побажав усім миру, здоров’я, добра.