Заяви на зарахування дітей у заклади освіти Ужгорода почнуть приймати від 1 березня – рішення виконкому

Опубліковано: Лютий 16, 2022

Рішення про прийом заяв на наступний, 2022/2023, навчальний рік та закріплення територій обслуговування за закладами дошкільної та загальної середньої освіти, у складі яких є дошкільні відділення, для першочергового зарахування дітей ухвалили сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міськради.

Докладно за яким навчальним закладом які саме вулиці Ужгорода закріплено – на сайті міськради. Рішення, яке діяло раніше з цього питання – скасовано.

Також погодили Програму надання медико-соціальних послуг особам, які опинились у складних життєвих обставинах, на 2022 – 2026 роки. В обґрунтуванні ухвалення Програми зазначається, що впродовж останніх років зростає кількість бездомних осіб, яких швидка підбирає за викликом на вулиці і доставляє у відділення екстреної медичної допомоги центральної міської клінічної лікарні. Більшість із них перебувають в алкогольному/наркотичному сп’янінні або мають девіантну поведінку, що призводить до численних проблем для інших хворих та медперсоналу. Таких осіб, які потребують насамперед детоксикаційної допомоги, в середньому 300-500 на рік.

Відділення надання медико-соціальних послуг буде відокремленим структурним підрозділом лікарні, розміщуватиметься у приміщеннях поряд із сектором для обліку бездомних осіб, матиме окремий вхід, дві окремі кімнати на 5 ліжко-місць (при потребі можна розмістити додатково ще 4 ліжка), затверджений штат із 16 штатних посад, зокрема це лікар-психіатр, лікар-терапевт, медичні сестри, молодші медичні сестри, охоронники.

На цей та наступні, 2023-2026 роки, передбачено на реалізацію Програми по 3,3 млн грн, згодом її внесуть також на розгляд депутатів на сесію міськради.

Також погодили на засіданні виконкому міськради Програму підтримки законності та правопорядку в місті Ужгород на 2022-2023 роки. Вона спрямована на подолання корупційних злочинів із фокусом на найтяжчі – легалізацію (відмивання) доходів; злочини, вчинені організованими групами і злочинними організаціями; протидію та розкриття замовних вбивств; злочини у бюджетній сфері, земельних правовідносин, щодо вчинення домашнього насильства; у сфері екології і незаконного використання природних ресурсів; транснаціональні злочини, зокрема у кіберпросторі; порушення прав людини співробітниками правоохоронних органів тощо. На Програму загалом передбачено 1,7 млн грн, із них на цей рік – 1,2 млн грн, її ще розглянуть на сесії міськради.

2 родинам внутрішньо переміщених осіб рішенням виконкому міськради Ужгорода передали безоплатно в тимчасове користування квартири на строк до одного року з можливістю продовження на наступний строк, якщо не зміниться статус цих родин або вони не набудуть інше місце проживання.

За ухваленим рішенням сім’ї отримають ордери на вселення у житлові приміщеннями з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Строк проживання розраховується із дати підписання договору користування.

Окрім того, члени виконкому міськради Ужгорода на засіданні підтримали рішення про встановлення тарифів на ритуальні послуги з поховання, передбачені необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг, що надаються комунальним підприємством «Ужгородський комбінат комунальних підприємств». Зростання тарифів незначне, пов’язане насамперед із підвищенням мінімальної зарплати.

На засіданні звітували про роботу управління у справах культури, молоді та спорту за 2021 рік та про виконання цільових програм, головним виконавцем яких є це управління. Зокрема про:

Програму відзначення у місті Ужгород державних та місцевих свят, історичних подій, знаменних і пам’ятних дат та інших заходів на 2021 – 2023 роки;

Програму інвентаризації та паспортизації об’єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2019-2021 роки;

Програму «Молодь міста Ужгород» на 2019-2021 роки;

Програму навчання плаванню дітей і розвитку водних видів спорту в м. Ужгород на 2019 – 2021 роки;

Програму розвитку фізичної культури та спорту, фінансової підтримки кращих спортсменів та команд, покращення матеріально-технічної спортивної бази в м. Ужгород на 2019-2021 роки.