Заняття з військової підготовки провели для працівників комунальних установ та організацій Ужгорода, структурних підрозділів міськради

Опубліковано: Липень 15, 2023

Заняття з військової підготовки провели для працівників комунальних установ та організацій Ужгорода, структурних підрозділів міськради

Заняття з військової підготовки відбулося сьогодні в ЗОШ №20 – ліцеї «Лідер» для працівників комунальних установ та організацій Ужгорода.

Навчання провели представники військової частини А7080 та інструктори першого відділу Ужгородського РТЦК та СП у межах підготовки громадян до цивільного спротиву, інформує відділ мобілізаційної та оборонної роботи Ужгородської міськради.

Нагадаємо, такі зустрічі організовують відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОВА «Про організацію і проведення занять із базової підготовки громадян України до національного спротиву» та розпорядження міського голови Ужгорода «Про проведення навчання» з метою формування в суспільстві готовності до стійкого опору агресору, патріотичної свідомості та мотивації, набуття знань і практичних умінь, необхідних для захисту України.

До навчань сьогодні долучилися містяни віком від 18 до 60 років, посадові особи Ужгородської міської ради, працівники підприємств, установ, організацій міста, що підпорядковані міськраді. Загалом три десятки учасників, зокрема представники освітніх закладів, культурних (будинку культури, міської бібліотеки), ужгородського водоканалу, департаменту міської інфраструктури, управління муніципальної варти та інші.

На кількагодинному занятті учасникам розповідали про заходи домедичної допомоги в умовах бойових дій, тактичну підготовку – порядок збирання-розбирання стрілецької зброї, спорядження і предмети екіпірування, а також говорили щодо суспільно-політичної обстановки в країні, порядку підпорядкованості та відносин між військовослужбовцями тощо.

Такі навчання планують проводити для громадян і надалі.