Засідання “круглого столу” напередодні Дня пам’яті та примирення провели у військовій частині А1778 в Ужгороді

Опубліковано: Травень 07, 2021

Засідання “круглого столу” напередодні Дня пам’яті та примирення провели у військовій частині А1778 в Ужгороді

До обговорення долучилися в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець, військовий комісар Ужгородського об'єднаного міського військового комісаріату Ігор Тищук, т.в.о. команди ра військової частини, капітан Орест Гелетій, військовослужбовці.

Як відзначив Вадим Борець, у ці дні ми згадуємо про страшні жертви Другої світової війни, про подвиг і трагедію українського народу. Цей день – вшанування  пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства. Це ще один привід нагадати суспільству про внесок України у перемогу над нацизмом і ті втрати та жертви, яких зазнав український народ у роки Другої світової.

Учасники круглого столу обговорили також питання соціального захисту військовослужбовців, які боронили й боронять українську землю на Сході, йшлося про міські програми підтримки військових частин, розташованих в Ужгороді, заохочення військових, які виявили бажання служити за контрактом, виділення земельних ділянок, навчання дітей військовослужбовців та інші, у вирішенні яких може посприяти Ужгородська міська рада.

Вадим Борець наголосив, що міська рада у межах своєї компетенції завжди підтримувала та надавала допомогу військовим, запевнив, що робитиме це й надалі.