Засідання містобудівної ради: обговорювали напрацювання робочих креслень змін до Генплану Ужгорода

Опубліковано: Серпень 04, 2023

Засідання містобудівної ради: обговорювали напрацювання робочих креслень змін до Генплану Ужгорода
Напрацювання робочих креслень проєкту містобудівної документації «Зміни до генерального плану міста Ужгород» обговорювали напередодні на засіданні архітектурної містобудівної ради. Попередню редакцію містобудівної документації представило державне підприємство «Діпромісто», яке є розробником.
Особливу увагу зосередили насамперед на питанні організації транспортного руху в Ужгороді. Обговорили можливі шляхи покращення ситуації з транспортною розв'язкою в центрі міста, презентували нові напрацювання щодо облаштування об’їзної дороги поблизу кордону зі Словаччиною, через вулиці Єньківську, Миколи Бобяка, Тиводара Легоцького – з метою розвантаження центральної та серединної частин міста. Обговорили і напрацювання концепцій розвитку приаеродромної території.
Крім того, йшлося про необхідність максимального збереження зелених зон і насаджень, наділення певних територій статусом територій рекреаційного призначення. Висловили на зустрічі і думку про доцільність переміщення промислових зон на периферійну частину міста.
Присутні наголосили і на необхідності врахувати в містобудівній документації затверджені на сьогодні детальні плани територій забудови. Доопрацювання проєкту містобудівної документації «Зміни в генеральний план міста Ужгород» з урахуванням отриманих зауважень і пропозицій вирішили доопрацювати в найкоротший термін, інформує управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради.