Засідання виконавчого комітету: підтримали проєкт будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд, програму законності і правопорядку

Опубліковано: Червень 09, 2021

Засідання виконавчого комітету: підтримали проєкт будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд, програму законності і правопорядку

Сьогодні на засіданні виконкому погодили програму підтримки законності та правопорядку в Ужгороді на 2021 рік. Мета цієї Програми – сприяння якомога швидшому та всебічному розслідуванню та притягненню до відповідальності правопорушників, налагодженню дієвої співпраці між Ужгородською міською радою, її виконавчими органами та Ужгородською окружною прокуратурою Закарпатської області, стабільному соціально-економічному розвитку міста, покращенню інвестиційного клімату. На Програму передбачено 1 млн 200 тис. грн. Цей проєкт рішення внесуть і на розгляд сесії міської ради.

Розглянули на засіданні й звіти про виконання цільових міських програм за ІІ півріччя 2020 року у сфері охорони здоров'я. Зокрема, про розвиток нефрологічної та гемодіалізної служби на 2018-2022 роки, медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій на 2018-2022 роки; протидії захворюванню на туберкульоз на 2018-2022 роки; боротьби з онкологічними захворюваннями тощо.

Також затвердили проєкт «Будівництво нової лінії каналізаційних очисних споруд потужністю 50 тис. куб. м/на добу». Передбачається також будівництво виробничого корпусу, будівлі ультрафіолетового знезараження, вторинних відстійників, мулових та інших майданчиків. Загальна кошторисна вартість проєкту – понад 453 млн грн.

Члени виконкому Ужгородської міськради погодили повторне оголошення та проведення конкурсу з відбору банківської або фінансової установи для укладання договору фінансового лізингу на придбання автобусів загального користування комунальним підприємством “Ужгородський муніципальний транспорт” Ужгородської міської ради. Предмет лізингу – 6 нових міських автобусів з низьким рівнем підлоги, пасажиромісткістю не менше 100 осіб, екологічний показник стандарту не нижче Євро-5.

За результатами конкурсу відділ транспорту має підготувати та внести на розгляд сесії міської ради проєкт рішення щодо надання дозволу на придбання рухомого складу на умовах фінансового лізингу комунальному підприємству «Ужгородський муніципальний транспорт» з урахуванням умов, визначених конкурсним комітетом.

Погодили на засіданні виконавчого комітету й режим роботи у нічний час з 22:00 до 08:00 на 1 рік у магазині з кафетерієм на вул. Другетів, 136, кільком підприємцям надали паспорти відкритих літніх майданчиків.

Також кілька рішень ухвалили в інтересах неповнолітніх, зокрема, надали семи ужгородцям дозвіл на посвідчення угод про вчинення правочинів від імені дітей щодо майна, право власності або право користування яким мають діти, встановили опіку над майном дитини, позбавленої батьківського піклування та надали повну цивільну дієздатність неповнолітній, як особі, яка записана матір’ю малолітньої дитини тощо.