Засідання виконкому Ужгородської міської ради: безконтактна банківська картка пільговика, припинення опалювального сезону та інші рішення

Опубліковано: Березень 25, 2020

 Чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради відбулося сьогодні в режимі відеоконференції. Першим питанням члени виконкому погодили Програму «Медичне забезпечення призову та приписки молоді м. Ужгорода на 2020-2023 роки». Фінансування програми на 4 роки передбачене у розмірі 18 млн 38 тис. грн, з них понад 4,5 млн – на 2020 рік. Програму внесуть на розгляд сесії міськради.

Також розглянули та взяли до відома звіти про виконання цільових програм за 2019 рік: Програми забезпечення молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб житлом у м. Ужгороді на 2018-2022 роки; Програми «Безпечне місто Ужгород» на 2019-2022 роки; Програми розвитку земельних відносин у місті Ужгород на 2017-2019 роки; Програми інформатизації діяльності Ужгородської міської ради та її виконавчих органів на 2019 рік; Програми сприяння виконанню рішень судів та інших виконавчих документів на 2018-2022 роки; Програми підтримки управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції на 2018-2020 роки; Програми підтримки підрозділів УСБУ в Закарпатській області на 2018– 2020 роки; Програми підтримки 1 державного пожежно-рятувального загону УДСНС України у Закарпатській області на 2019 рік; Програми підтримки Аварійно-рятувального загону спеціалізованого призначення УДСНС України у Закарпатській області.

На засіданні виконкому заслухали та затвердили звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста за 2019 рік. Аналіз торішніх результатів основних показників економічного і соціального розвитку міста свідчить, що в багатьох сферах відбулися позитивні зміни. Насамперед зазначається, що до бюджету Ужгорода за 2019 рік надійшло 1 551 468,7 тис. грн. Аналіз надходжень до місцевого бюджету від туристичного збору за останні роки вказує на постійне зростання надходжень. До прикладу, надходження з туристичного збору за 2019 рік становили 1 млн 376,9 тис. грн, тоді як у 2018 році – 471,5 тис. грн. У звіті детально проаналізовано різні сфери діяльності: промисловість, підприємництво, міжнародну співпрацю, надання адмінпослуг, транспорт, містобудування та архітектуру, охорону здоров'я, освіту, культуру, спорт тощо. Докладніший аналіз дивіться в проєкті рішення та в додатках до нього на офіційному сайті міськради.

Додатково розглянули та ухвалили рішення про припинення в Ужгороді опалювального сезону із 26 березня у зв’язку із сталим переходом середньодобової температури та карантинними заходами. Опалювальний період продовжується у всіх медичних закладах, міському територіальному центрі, за потреби – до 15 квітня.

Ще одним рішенням члени виконкому надали дозволи на проведення робіт з порушення цілісності об’єктів благоустрою, затвердили місця для встановлення туристично-інформаційних стел. Підтримали члени виконкому й внесення змін і доповнень до умов конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, затверджених рішенням виконкому 11.07.2019 № 234 „Про умови та проведення конкурсу з перевезення пасажирів”. Зокрема, кількість резервних транспортних засобів повинна становити не менше 10% від загальної кількості автобусів і не менше одного автобуса на маршруті. Крім того, перевізник повинен забезпечити використання транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в кількості не менше 40 відсотків загальної кількості автобусів на маршруті.

Також затвердили порядок забезпечення осіб, яким надано право пільгового проїзду на міських автобусних маршрутах загального користування, електронними квитками „Безконтактна банківська картка пільговика”, яка видається на безоплатній основі особам, яким законодавством надано право пільгового (безоплатного) проїзду і офіційно зареєстрованим місцем проживання яких є Ужгород. Безконтактна картка є персоніфікованою і містить фотографію особи, прізвище, ім’я, інші необхідні реквізити. Збір документів для видачі та видача виготовлених карток здійснюється АТ КБ “Приватбанк”. Відшкодування витрат на виготовлення та видачу „Безконтактних банківських карток пільговиків” здійснюватиметься за кошти міського бюджету.

Ще одним рішенням члени виконкому надали паспорти відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності на базі стаціонарних закладів ресторанного господарства. Погодили і розміщення місць збору твердих побутових відходів загального користування площею 16 кв. м на вул. Дмитра Климпуша (біля заправки БРСМ). Користувачі зазначених у проєкті решення місць збору повинні забезпечити належне та своєчасне їх утримання. Голови ОСББ, які не увійшли до переліку об’єктів, до 1 травня повинні визначити місця збору твердих побутових відходів з метою їх облаштування для обслуговування мешканців ОСББ.