Засідання виконкому: зміни у співвідношення оплати за харчування дітей у дитсадках, демонтаж рекламоносіїв, призупинення водоканалом на 3 місяці надання техумов для приєднання новозбудованих багатоповерхівок до систем водопостачання

Опубліковано: Березень 22, 2023

Засідання виконкому: зміни у співвідношення оплати за харчування дітей у дитсадках, демонтаж рекламоносіїв, призупинення водоканалом на 3 місяці надання техумов для приєднання новозбудованих багатоповерхівок до систем водопостачання

Із 1 квітня 2023 року плата за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Ужгорода сплачуватиметься у співвідношенні: 80% – батьки, 20% – з бюджету Ужгородської міської територіальної громади.  Таке рішення підтримали сьогодні, 22 березня, на черговому засіданні виконкому.

Діти пільгових категорій, зокрема і діти із числа внутрішньо переміщених осіб, харчуватимуться за кошти міського бюджету, тобто батьки не сплачуватимуть за їхнє харчування. За кошти міського бюджету харчуватимуться і діти учасників АТО, учасників бойових дій, діти військовослужбовців, які зараз захищають Україну.

Також члени виконкому визнали такими, що підлягають демонтажу, ще 14 об’єктів зовнішньої реклами.

А саме, рекламні щити розміром 1 м х 2 м, вмонтовані у декоративну огорожу, за адресами:

- перехрестя проспекту Свободи – вул. Марії Заньковецької – 3 одиниці;

- перехрестя проспекту Свободи – вул. Швабської – 2 одиниці;

- проспекту Свободи (навпроти 16-поверхівки) – 2 одиниці;

- перехрестя проспекту Свободи – вул. Минайської (навпроти ТЦ «Україна») – 7 одиниць.

Департамент міської інфраструктури має повідомити підприємця про необхідність проведення демонтажу рекламних конструкцій власними силами протягом 15 днів із дати прийняття рішення.

Якщо рішення виконкому не буде виконане, демонтаж проведуть силами комунальних служб міста за рахунок власника об’єктів зовнішньої реклами згідно з чинним законодавством.

Підтримали на засіданні виконкому і рішення про призупинення КП «Водоканал м. Ужгорода» Ужгородської міської ради тимчасово, на 3 місяці, надання технічних умов на приєднання новозбудованих об’єктів, об’єктів багатоквартирної житлової забудови або об’єктів будівництва/реконструкції до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення, потреба у воді яких перевищує 0,87 м3/добу.

У зв’язку із критичною ситуацією на очисних спорудах Ужгорода, з метою недопущення аварійної ситуації, яка може призвести до зупинки роботи каналізаційних очисних споруд міста, водоканал звернувся до Міністерства розвитку громад та територій України.

Комунальне підприємство очікує на роз’яснення із міністерства в частині надання технічних умов та приєднання новозбудованих об’єктів до систем централізованого питного водопостачання та централізованого водовідведення при відсутності технічної можливості доступу споживачів до відповідних послуг.

Документ не стосується будівництва або реконструкції об'єктів критичної інфраструктури, індивідуальної забудови.

Управління архітектури та містобудування Ужгородської міської ради має врахувати це рішення виконкому при розгляді заяв на отримання містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єктів будівництва, реконструкції.

Крім того, члени виконкому заслухали та взяли до відома звіти про виконання міських цільових програм за 2022 рік, у закритому режимі розглянули питання про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а також про надання дозволів (відмову) на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти.