Заступник міського голови Вадим Борець зустрівся напередодні із Представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг

Опубліковано: Травень 10, 2023

Заступник міського голови Вадим Борець зустрівся напередодні із Представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг

Заступник міського голови Вадим Борець зустрівся напередодні із Представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг та виконавчою директоркою ГО «Неємія», експерткою з протидії і запобіганню домашньому та гендерно зумовленому насильству Тетяною Мачабелі. Вони відвідали Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі в Ужгороді, про його роботу розповів керівник Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соцзахисту міськради Іван Фленько.

Вадим Борець подякував Кароліні Ліндхольм Біллінг за допомогу, яку організація, котру вона представляє, надала для відкриття центру.  Приміщення, повністю обладнане всім необхідним для проведення індивідуальної та групової психосоціальної роботи відповідно до сучасних вимог, відкрили у лютому 2023 року за підтримки УВКБ ООН, його партнерської організації «Неємія», Фонду ООН у галузі народонаселення та за сприяння міської ради Ужгорода. Відзначив, що працівники, які робили ремонт приміщення, виконали всі роботи швидко і дуже якісно, є професіоналами та щирими патріотами – зараз уся бригада захищає Україну від російських окупантів. Подякував також Тетяні Мачабелі, яка активно долучилася до відкриття цього центру, допомагала на всіх етапах.

Нагадаємо, це перший такий Денний центр допомоги постраждалим від насильства, який був створений на Закарпатті.

Керівник Ужгородського міського центру соціальних служб міськради Іван Фленько розповів, як організована робота Денного центру, поінформував, що Центр надає безпечне житло постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства, а також такі сервіси зі сфери захисту як кейс-менеджмент, соціально-психологічна підтримка, юридична допомога та представництво.

Якщо ви зіткнулися з домашнім насильством (фізичним, сексуальним, психологічним чи економічним), зверніться за адресою центру: Ужгород, вул. Генерала Свободи, 9, приміщення №3, 3 поверх. Або ж можна зателефонувати – 067 557 44 53 (із 8:00 до 17:00 щодня, крім вихідних). Додаткову інформацію можна отримати і на сторінці Центру у фейсбуці   https://www.facebook.com/profile.php?id=100077583630016 .